Midwintermarathon, verslag

Midwintermarathon, 54 kilometer rond en door Amsterdam, zaterdag 19 december 2015

 

Een week of twee geleden kozen 4 dappere Galjoeners  het “ruime sop” van de Amstel om deel te nemen aan de midwintermarathon, georganiseerd door RIC, nu voor de 3de keer.  Eerst een “rondje Abcoude –Ouderkerk” (34 km), gevolgd door een “rondje Amsterdam”(20 km).

Vanuit Maarssen vertrokken we, vroeg uit de veren natuurlijk, want we wilden op tijd bij Willem III zijn. Daar hadden we een C3* gereserveerd, genaamd “Doorzetter”. Hoe toepasselijk. De boot naar RIC geroeid, startnummer opgehaald en dan wachten tot je mag.

 

Eerste stuk over Weespertrekvaart via Driemond naar Abcoude. Ging prima.

In Abcoude ontvangen door Annemiek en Louis met koek en warme chocolademelk.

Sanitaire stop bij vriendelijke buurtbewoonster.

Daarna richting Ouderkerk: wat een lekker stuk roeien, de “Doorzetter” genoot er zelf ook van. ’t Is een stukje van de Hart van Holland-marathon, maar dan andersom.  

Het Abcoudermeer, de Angstel, de Holendrecht. Door Ouderkerk en dan weer over de Amstel terug richting RIC.

 

Zo, het eerste rondje zat erop. Sanitaire stop bij Willem III en dan voor RIC langs op weg richting Weesperzijde en Mauritskade. Daar richting Tropenmuseum. Dan de Nieuwe Vaart op richting Scheepvaartmuseum en vandaar om het Nemo heen. Dan zit je helemaal midden in Amsterdam. Genieten dus ook!

Via de Oude Schans terug naar de Amstel en dan de Keizersgracht helemaal af. 14 bruggen!

 

Rondvaartboten…… Gelukkig hebben we geen “stop-ho-houden-strijken” enz manoevres hoeven doen. Volgde de Brouwersgracht, Marnixkade, Jacob van Lennepkade en de 2 laatste waren pittig vanwege harde tegenwind. Over de Schinkel (Sloterkade) naar Olympisch Stadion, daaromheen over Zuider Amstelkanaal (Stadionkade), vervolgens langs Amstelkade weer terug naar de Amstel.

En dan eindelijk weer op RIC aan. Ruim 52 km in de benen en de billen en ruim 5 uur later roeiden we door de tijdboei.

In het eindklassement zijn we als 27e geëindigd (van de 50) met een roeitijd van 5:36:22, voorwaar een aardige prestatie.

We snakten naar een heerlijke douche. Weer terug bij Willem III de boot keurig teruggelegd op z’n plek. De heerlijke douche volgde. Vervolgens weer naar RIC voor een warme maaltijd. Ook heerlijk. En dan worden de ogen moe en wil je eigenlijk wel naar huis.

 

We hebben ons in de voorafgaande weken met name druk gemaakt over het mogelijk risicovolle koude winterweer. Wat dat betreft heeft deze wintermarathon “geschiedenis geschreven”. We hadden het niet beter kunnen treffen. Korte broeken, korte mouwen en droog weer.

Al met al hebben we de Galjoenblik weer verruimd.

 

We waren het erover eens: het was ontzettend leuk om te doen, een aanrader voor volgend jaar. Wie volgt? De tocht is in 2016 op zaterdag 17 december.

 

LH van Lia, Catelijne, Jan-Willem en Margot

http://midwintermarathon.ricamsterdam.nl/

Reactie schrijven

Commentaren: 0