Dauwtrappen

Moe, van het onzinnig harde roeien, maar voldaan, van een geweldige ochtend, dank voor een ieders bijdrage, bijgaand wat impressies.

Donderdagochtend 4.45 uur: het is nog donker, maar het gloort al in het oosten. De haan kraait en de eerste vogels worden wakker en beginnen te zingen.

Ik fiets op het Zandpad langs het Botenhuys. Er brandt al licht!

 

Eenmaal binnen staat de koffie en de thee klaar, Jan-Willem was de eerste vroege vogel voor deze dauwtrap van Het Galjoen. Er druppelen mensen binnen en om 5.30 uur roeien we weg in 2 C4+’en en 1 C2+.

Het is inmiddels bijna licht, de vogels zingen uit volle borst, verder slaapt iedereen nog.

Het is prachtig.

Om 6.00 uur leggen we aan bij de kersenboomgaard in Nieuwersluis. Alle proviand en thermoskannen hebben we meegenomen, Jan-Willem heeft voor een grote plastic lap gezorgd en daar zitten we dan te picknicken, terwijl ondertussen de zon opkomt. Een uitgebreid ontbijt, met broodjes, croissantjes, krentenbrood, koek en gekookte eitjes.

Tegen 6.30 uur zijn we verzadigd en wordt het ook een beetje fris om langer stil te zitten. We pakken weer in en aanvaarden de terugtocht.

Na de brug van Nieuwersluis besluiten de Ladies in de Hofman om de Heren van de Vecht (of de Kletskoppen?) in de Adriana een roeilesje te geven. Op techniek loopt de Hofman in op Adriana en de heren geven op.

Heerlijk ontspannen roeien we allemaal terug door een stralend zonnig Breukelen naar het Botenhuys. We spotten in het dorp nog twee keer een ijsvogel.

In een mum van tijd is alles weer opgeruimd en een aantal leden genieten op het vlot nog even na met een kop koffie en suikerbrood.

Om 8 uur fiets ik weer naar huis, met nog een hele lange mooie dag voor de boeg.

 

Een nieuwe Galjoentraditie is geboren!

Lange halen,

Martijn

Reactie schrijven

Commentaren: 0