Een natte meerkamp tijdens het lustrumweekend

Er is nog een programma – onderdeel van het lustrumweekend dat zeker niet onvermeld mag blijven: de meerkamp op zaterdagmiddag. Een gezamenlijk project van de toercommissie en de lustrumcommissie.


Na een democratische verdeling van de deelnemers in vier ploegen van vijf ( die zich wapenden met namen als ‘Henry Dunant’ of ‘Vechtlust’) kon de meerkamp van start.

De toercommissie bleek zeer creatief te zijn geweest in het bedenken van de verschillende onderdelen. Strijkend roeien en slalommen om een uitgezet parcours van zwembandjes ( een uitdaging voor de stuur) waren daarbij nog tamelijk simpel.
De adrenaline begon pas echt te stijgen bij het ringsteken en ballonnenprikken. Bij het sponzenwerpen kwam de ware aard van sommige Galjoeners naar boven: niets leukers dan natte sponzen in andermans schoot te gooien. Tussendoor werd er door degenen die even niks anders te doen hadden getangramd op het vlot voor veel punten.
Maar de werkelijke competitiedrang manifesteerde zich bij het onderdeel ‘kwarkbakje schieten met de supersoaker’. Terwijl de boegen roeiden probeerde de slag ( zonder riemen) het bakje op een stokje van de tegenstander omver te spuiten. De stuur trok daarbij alles uit de kast om dit te voorkomen. In de tussentijd ging het sponzenwerpen onverminderd door. Hoogst waarschijnlijk moesten er bij dit onderdeel veel strafpunten worden uitgedeeld.

Toch kwam er een winnaar naar voren en eindigde deze middag nat en met buikpijn van het lachen.

De onderwatercamera van Frank raakte in het heetst van de strijd te water. Jan Willem toonde zich de sportman van de middag door hem uit de modderige bodem van de Vecht op te duiken. Gelukkig was de camera inderdaad bestand tegen water zodat wij binnenkort de fotoreportage van Frank over deze sportieve manifestatie op dit blog kunnen aantreffen.

Een heel geslaagde middag met veel sportieve ongein!

Hulde aan de toercommissie ( Jan , Ruth, Lia, Linda)

 

Namens de lustrumcommissie, Hansje

Reactie schrijven

Commentaren: 0