Doen: de Biesboschtocht!

Wat een prachtige toertocht naar de Biesbosch maakten we zondag 2 juli.

 

Om 9 uur verzamelden we op het Nijenrodeterrein, in een klein uur waren we in Dordrecht bij de KDR & ZV. ( Koninklijke Dordrechtse Roei- en Zeilvereniging). Koninklijk was het, we roeiden o.a. In de Prins Hendrik en de Prinses Margriet. Met 9 personen maakten  we de tocht in C-2 boten...

 

Er was een ontvangst met koffie en koek en algauw werden we in de boten geholpen. Een duidelijke kaart en veel informatie over het prachtige gebied. We hebben ijverig gespeurd naar de beschreven bevers, ijsvogels en zee-arenden, maar die hebben zich niet laten zien, misschien bang voor rood en geel?

 

We trokken steeds met alle drie de boten  samen op; heel gezellig, en lunchten op een ruime weide, niet gemakkelijk om aan te leggen, maar het lukte ons goed. Het weerbericht was niet zo hoopgevend,  maar afgezien van een buitje, was het eigenlijk uitstekend roeiweer! Terug bij het riante botenhuis veroverden we een mooie plek op het terras en daar kwam ook de zon uitgebreid tevoorschijn.....

 

We borrelden gezellig met elkaar, moesten wel wat wachten op het beloofde buffet, maar het smaakte goed. Zeer voldaan reden we weer terug naar Breukelen, het was een superleuke dag. Een aanrader! Wees er volgend jaar als de kippen bij als je een bever wilt spotten!

 

Toercommissie: bedankt voor de organisatie!

Deelnemers: Anouschka, Birgitta, Catelijne, Fred, Lia, Nathalie, Saskia, Yvonne en Mieke 

Reactie schrijven

Commentaren: 0