De Paul Veenemans Prijs (PVP) op 11 en 12 november bij RV De Hertog

Paul Veenemans was een atleet die uitblonk in vier verschillende takken van sport: roeien, fietsen, schaatsen en hardlopen.
Op 6 februari 1973 overleed hij onverwacht aan de gevolgen van een auto-ongeluk.
Ter herinnering aan Paul Veenemans stelde de KNRB een wisselprijs ter beschikking voor een wedstrijd die roeien, wielrennen, schaatsen en hardlopen combineerde. Zo ontstond de Paul Veenemans Prijs, kortweg PVP, die sinds 1975 wordt georganiseerd.

De prijs is voor de beste allround sporter over tenminste drie van de vier onderdelen, waarbij roeien (in skiff of 2-) een verplicht onderdeel is.

 

Wedstrijd:

Jaarlijks telt de wedstrijd zo’n 75 à 100 deelnemers die de volledige breedte van roeiend Nederland vertegenwoordigen (van jong tot oud, recreant tot elite, met veel of weinig roei-ervaring). Hoewel de meeste deelnemers redelijk ervaren skiffeurs zijn (en iedereen weet dat dat de excentriekelingen van de roeisport zijn), zijn zij verenigd in de uitdaging zich met elkaar te meten over de vier sporten, en dat maakt het ook een gezellige wedstrijd!

                                    Zie ook website www.pvp2017.nl.

Deelname staat open voor iedereen die kan roeien in de skiff of tweezonder.

Naast een vaste groep van jaarlijkse deelnemers doen er ook altijd heel wat onervaren deelnemers mee, gewoon voor de lol of om zich te meten aan hun – even onervaren – teamgenoten.

Reactie schrijven

Commentaren: 0