Verslag van de verenigingsdag op zondag 17 september 2017

Mogen wij even opscheppen over onze fantastische toercommissie, bestaande uit Linda, Lia, Ruth en Jan, door wiens inspanningen er weer een prachtige verenigingsdag voor de Galjoeners en hun familieleden gehouden kon worden? Alle superlatieven zijn van toepassing op dit goed op elkaar ingespeelde team. Zouden ze soms regelmatig bij elkaar in de boot zitten?

 

 

 

De  formule roeien/spelletjes/eten werkte goed en de weergoden werkten geweldig mee. Thema dit jaar was ‘Opscheppen’ en al spoedig werd duidelijk wat daarmee bedoeld werd. Vijf boten uit onze vloot zetten koers naar openluchtzwembad De Meent, uitgerust met fonkelnieuwe schepnetten, geplastificeerde routebeschrijving en een aantal raadsels en rebussen, die bij voorkeur nog voor de schutting in de Mijndense sluis opgelost dienden te worden. Op twee plaatsen in de Vecht hadden zich ook nog een aantal gele badeendjes verzameld, elk voorzien van een letter. Opscheppen maar, en de hersens kraken over alle te maken woorden met die letters. Voor de wordfeuters onder ons een eenvoudige opgave, gelukkig.

 

 

 

Veel moeilijker bleek het om op de juiste toon het Galjoenlied te laten schallen in de sluis. Na de schutting kozen de meeste boten ervoor om heerlijk over de plas naar de Meent koers te zetten. Bij harde wind zou het verstandiger zijn geweest om de Kalverstraat te kiezen, maar zoals gezegd was het goed roeiweer, nauwelijks wind, lekker, droog met een zonnetje. Bij aankomst in De Meent bleek dat er nog eens een gelijk aantal niet-roeiers mee ging doen aan het walprogramma, zodat het gezelschap uit zo’n 50 deelnemers bestond, enthousiaste kinderen meegerekend.

 

 

 

Het aller moeilijkst waren toch wel de vier spelonderdelen, want voor de meesten van ons is het al enige tijd geleden dat we zandkastelen bouwden, tangrams maakten, de schmink kwast ter hand namen en een bal door een band  wierpen. Maar ja, niet meedoen betekende geen punten, dus geen ingrediënten voor de nog te maken maaltijd……! En eerlijk is eerlijk, de kinderen hebben ons geweldig geholpen.

 

 

 

Dat er daarna in no time en met vereende krachten een heerlijke Italiaanse drie-gangen maaltijd tot stand kwam, gemaakt van alle door de toercommissie met zorg ingekochte ingrediënten, die op tafels stonden uitgestald, mag echt een wonder heten. Een ultieme vorm van samenwerken, die bijdraagt aan het ware clubgevoel.

 

 

 

Nog voor het donker werd bereikten onze boten rond een uur of acht de ‘zelfschutsluis’ tegen over Slangevecht. Een uitstekende timing, al hadden we gezien het feit dat onze boten tegenwoordig uitgerust zijn met mooie led-verlichting, het best nog wel wat later kunnen maken!

 

 

 

Lange halen!

 

 

 

Annelize

Reactie schrijven

Commentaren: 6
 • #1

  josje menke-griffioen (woensdag, 20 september 2017 18:33)

  Het was een TOPDAG!!!!!
  Hulde aan de toercommissie!

 • #2

  Janny Wolf (woensdag, 20 september 2017 20:12)

  Hartelijk dank Annelize!
  Je hebt het fantastisch verwoord, ik krijg een brok in mijn keel!

 • #3

  Marie louise Folkerts (donderdag, 21 september 2017 09:40)

  Wat hebben jullie een leuke dag georganiseerd! Petje af. Ik was er niet bij maar voel dat het een hele geslaagde dag was!
  Hoop volgend jaar erbij te zijn!

 • #4

  JH en Anja Morsink (zondag, 24 september 2017 20:31)

  Jammer dat we er niet bij konden zijn, het lijkt er op dat we echt iets gemist hebben waarin het Galjoengevoel tot uiting komt....
  Wat een geweldige toercommissie!!
  Hopelijk tot volgend jaar.

 • #5

  Margot Blankert (dinsdag, 26 september 2017 21:09)

  Zo te lezen heb ik een fantastische dag gemist.......

 • #6

  Linda de Graaf (zondag, 01 oktober 2017 11:48)

  Wat heb je de dag prachtig weergegeven! Dank je Annelize!
  Ook dank aan alle deelnemers. Zoveel gezelligheid en positiviteit binnen onze vereniging is super om te zien!