Programma Saarrowing Centre 2017/2018

Ook in het seizoen 2017/2018 is het SaarRowingCenter weer actief. Het aanbod 2017/2018 op de diverse locaties ziet er in hoofdlijnen als volgt uit:

 

  • Dreisbach aan de Saar (D)

Komende zomer worden in de mooie omgeving van Dreisbach weer cursussen skiff voor de gevorderde en ervaren skiffeur aangeboden. Ook kunnen roeiers die niet skiffen maar wel ervaring in C-boten hebben, in speciale beginnerscursussen de basis van het skiffen onder de knie krijgen. In de cursus Personal coaching wordt je 1:1 gecoacht, in de skiff of 2x.

 

In de skiffcursussen met functionele krachttraining wordt het roeien en coachen actief ondersteund door een programma met warming-up én krachttraining. In de krachttraining worden specifieke oefeningen aangeboden die gericht zijn op het vergroten van de rompstabiliteit en daarmee het versterken van je rug. Niet onbelangrijk, functionele krachttraining draagt bij aan het voorkomen van blessures bij (veteranen)roeiers.

 

In de skiffcursussen waar functionele yoga wordt aangeboden, wordt gewerkt aan het vergroten van flexibiliteit, lenigheid en mobiliteit van lijf en leden op een wijze die het roeien ondersteund. Ter geruststelling, bij het programma onderdeel yoga in de cursus komt geen wierook te pas.

 

  • Berlijn (D)

In mei, juli en augustus 2018 worden in Berlijn meerdere cursussen skiff en 2x aangeboden, zowel voor de gevorderde en ervaren skiffeur als voor de beginner-in-de-skiff. Daar waar de omgeving van Dreisbach te omschrijven is als ?natuur?, is Berlijn te karakteriseren als bruisend stedelijk. De cursussen in Berlijn bieden dan ook een goede mogelijkheid het roeien te combineren met een stedentrip Berlijn.

 

  • Wintertraining Amsterdam en Duisburg-Wedau (D)

Als voorbereiding op de Skiffhead/Tweehead of 'gewoon' om je roeitechniek te verbeteren, worden er al een aantal jaren wintertrainingen skiff en 2x georganiseerd in Amsterdam (Amstel/Weespertrekvaart). Sinds vorig jaar ook in Duisburg-Wedau (D), voor roeiers uit het oosten van Nederland wellicht ook interessant.

 

  •  Sevilla (S)

Van 5 t/m 9 maart 2018 gaat het SaarRowingCenter al weer voor de 4e maal naar Sevilla. Sevilla in het zuiden van Spanje is in de winter het mekka voor de roei- en kanosport. Tal van (top)ploegen bereiden zich hier onder veelal mooie weersomstandigheden voor op het wedstrijdseizoen. Wil je onder goede weersomstandigheden technisch de puntjes op de i zetten voor de Skiffhead of Tweehead, of wil je ?gewoon? technisch een stap maken met roeien, kom dan 4 dgn gecoacht roeien in Sevilla. Naast de skiff en 2x worden er ook ploegen in grotere nummers gecoacht.

 

Voor meer informatie over het aanbod van het SaarRowingCenter (locaties, cursusdata, prijzen, etc) zie de website: www.saarrowingcenter.com.

Mocht je vragen hebben over het programma 2017/2018, even bellen of mailen mag natuurlijk altijd, vaak wel zo handig.

 

SaarRowingCenter

Theo van den Broek

06 512 00 637

info@saarrowingcenter.com

www.saarrowingcenter.com

Reactie schrijven

Commentaren: 0