· 

Weerribben-Wieden Marathon en Toertocht 2018

Weerribben-Wieden Marathon en Toertocht 2018:

Dit jaar viert Roeivereniging 't Diep in Steenwijk haar 4e lustrum . Vanwege dit 4e lustrum zijn compleet nieuwe routes gemaakt door een van de mooiste gebieden van Nederland Weerribben-Wieden. Op zaterdag 7 april is de marathon van 55 km. Deze kan worden geroeid als wedstrijd of prestatietocht. Op zondag 8 april wordt de toertocht van 35 km geroeid.

Beide routes zullen voor het eerst over de Beulakerwijde gaan, tenzij de weersomstandigheden dit niet toelaten. In dat geval gelden andere routes. Bijzonder is dat in het Beulakerwijde nog net het topje van de kerktoren van het verdronken dorpje Beulaker boven het water te zien is. De marathon voert ook door het prachtige Belt-Schutsloot. Wij attenderen u nogmaals op dit evenement omdat u dit vast niet wilt missen!


Stuurmanskunst en kaartlezen

De marathon en toertocht kunnen geroeid worden in een wherry, C2*, C3* of C4*. De bijzondere routes gaan deels over het open water van de Wieden. Het kan daarom verstandig zijn de riggers af te plakken. Wanneer windkracht 4 of meer wordt voorspeld zal uiterlijk vrijdag 6 april bekend worden gemaakt dat wordt gekozen voor de alternatieve slechtweerroutes. Ook dit zijn bijzondere routes, die haakse bochten en smalle passages bevatten waar eenzijdig geroeid moet worden. Voor met name de marathon geldt dat goed kaartlezen een belangrijk onderdeel van de tocht is.

Inschrijven

De inschrijving is gestart op 1 februari 2018. Voor beide dagen geldt een maximum aantal van 90 boten. Aanmelden kan alleen via de speciale website: weerribben.tdiep.nl. Via deze website kunt u ook uw botenwagen aanmelden.
Op deze website vindt u ook verdere informatie (o.a. overnachtingsmogelijkheden, sfeerbeelden).

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0