· 

Een bijna volle marathon met de mooist denkbare lange halen

Het is altijd weer even slikken als de wekker op een zaterdagochtend om kwart over 5 laat weten dat er een eind is gekomen aan het hanenwake. Het slaapt nooit lekker de nacht voor een marathon. Om 6 uur verzamelen we en reizen we bepakt en bezakt af naar Steenwijk. Met een kleine omweg zijn we ruim op tijd bij roeivereniging "t Diep". Na t aanmelden begint t zoeken naar "de Roomsloot", de huurboot die we voor deze gelegenheid kunnen huren van 't Diep. Tot onze blijde verrassing blijken we de parel van de vereniging mee te krijgen: een zo goed als nieuwe Wiersma C3+. Geen van de leden die we onderweg tegenkomen laat een waarschuwing achterwege om vooral voorzichtig te zijn met hun mooie boot . 

Met nummer 58 op de boot geplakt kunnen we na koffie, captainsmeeting, en nog snel wat eten, rond de klok van half 10 vertrekken. In verband met de wind ( 4) werd op donderdag besloten de slecht-weer-route te varen. Daar gingen alle grondige voorbereidingen op de goed-weer-route! Vanaf donderdag hebben we ons opnieuw over google maps gebogen.

De route voert eerst naar Ossenzijl, dan door naar Slijkenburg en terug naar Ossenzijl, vanaf daar is het zigzaggend de rietlanden door o.a via het Jurries, Meentgat, heer van Diezevaart, de Wetering en het Steenwijkerdiep terug naar Steenwijk.

Uit ervaring weten we dat ergens rond de 40 km een marathon pas zwaar wordt. Zeker met de wind die ons eerst lekker meehelpt, maar die we later op de dag flink tegen zullen krijgen. We gaan dan ook vanaf het begin in de "eco-modus". Stevig roeien, maar zorgen dat je overhoudt voor die laatste 15 km. Hoe je dat doet? Om de beurt naar elkaar roepen: ECO!! En het helpt echt. 

Ergens op de Hamsgracht lukt het met enige moeite om een file van net iets langzamer roeiende boten te passeren. In ons enthousiasme zien we dan helaas niet de afslag naar het vaargat van Tietema en tegen de tijd dat we doorhebben dat we niet goed varen zijn we het er eensgezind over eens dat we lekker roeien en dat we lekker door-roeien. Wat een genot dat niemand van de ploeg oppert om terug te keren! Dat maakt ons een goed team! 

Aan het eind van de Hamsgracht zitten we weer op de route en hebben we een controlepost en 5 km gemist. Op de uitslagenlijst prijkt dan ook later achter onze naam: DNQ (post 3 gemist). We kunnen er niet mee zitten. 

We zijn het erover eens na afloop: wat hebben we lekker geroeid: wat een mooie lange halen hebben we gemaakt in de Weerribben. 

En natuurlijk hebben we onze grote dank uitgesproken naar 't Diep dat zij hun favoriete boot aan ons ter beschikking stelden. 

 

Jan Willem, Margot, Catelijne, Lia

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Anja (donderdag, 12 april 2018 20:21)

    Superteam van het Grote RoeiGenieten!!

  • #2

    Marie-Louise (vrijdag, 13 april 2018 10:53)

    Mooi verslag van een mooie dag! Echte roeiliefhebbers zijn jullie!