· 

KNRB Boot Amsterdam Pride 2018

Roeiersboot Canal Pride 2018

Zaterdag 4 Augustus

 

Vaar mee met de Canal Pride 2018

Be who you are, love who you want! “We love and celebrate rowing”

en dat vieren we zaterdag 4 augustus in en op het water met de onze deelname aan de Canal Parade.

Deelnemers grijpen de Canal Parade aan om aandacht te vragen voor LHBTI-rechten in de (sport)wereld. De Koninklijke Nederlandsche Roeibond (KNRB) doet dit door te laten zien dat de roeisport een toegankelijke sport is en voor iedereen openstaat. De roeisport draagt bij aan een gezonde leefstijl en verbindt mensen ongeacht huidskleur, religie of seksuele voorkeur. Binnen de roeibond kennen we geen speciale LHBTI roeiverenigingen. We zijn een inclusieve sport waar iedereen welkom is.

Wat kun je verwachten?
150.000 mensen langs de kant die er samen met jou een mooi feest van maken. Als deelnemer van de parade sta je in het middelpunt van het feest en het is uniek om zoveel feest te zien. Op de boot is natuurlijk voldoende drank en hapjes aanwezig. Daarnaast hebben we twee DJ’s van 538 aan boord om er een onvergetelijk feest van te maken. Het meemaken van de Amsterdam Pride vanaf de boot is een ervaring die je niet zult vergeten. Met deelnemen aan de parade willen we uitstralen dat iedereen bij roeien gewoon welkom is.

“Ik ben trots dat we door de stichting Amsterdam Gay Pride worden geprezen om ons lef door als roeibond dat podium te pakken en hiermee een voorbeeld te stellen aan andere sportbonden omdat het in de sport nog zo hard nodig is,” aldus Monica Visser, directeur van de KNRB. “Be who you are, love who you want”. We gaan ook de internationale roeiwereld en andere sportbonden uitnodigen om met ons het feest mee te vieren waarbij we collega-sportbonden zullen uitdagen om volgend jaar mee te doen. Het gaat ons natuurlijk niet alleen om feest vieren, maar ook om meer tolerantie en openheid in de sport.

Het is overigens niet de eerste keer dat de roeibond mee doet met de Canalparade.  Ook dit jaar doen we dit samen met en op initiatief van TopRow. 20 jaar terug was er tijdens de Gay Games in Amsterdam ook een succesvol roei evenement. En in 2016 was de Roeibond ook van de partij.
De botenparade vindt plaats op zaterdag 4 augustus in Amsterdam. De kaarten zijn online te verkrijgen via www.toprow.com/product/canal-parade-2018. Een fair share percentage van de deelnemersbijdrage zal worden gedoneerd aan de stichting Pride and Sports. Het nationale platform voor LHBTI in de sport wil de acceptatie, zichtbaarheid en toegankelijkheid van LHBTI in de sport vergroten en kan daarbij alle (financiële) support gebruiken.
Vanaf zaterdag 28 juli t/m zondag 5 augustus zijn er ook andere feestelijkhedenwaaronder het Pride Park op 28 juli waarbij jong en oud zich de hele dag kan vermaken met sport en spelactiviteiten, sportieve clinics en muziekoptredens. Natuurlijk is onze roeisport ook in het Pride Park vertegenwoordigd.
Het thema van de Canal Parade 2018 is We love HeRoes. 

Onze boot bestaat uit een ponton van 21 bij 4,2 meter en geeft ruimte aan 120 gasten. Wij zijn herkenbaar in onze blauw witte ‘sailor’ kleuren en verwelkomen iedereen met een hart van goud zowel onze helden op de boot als op de kant.
“WE LOVE (S)HE~ROWS”

Reactie schrijven

Commentaren: 0