· 

Galjoeners en de Great River Race

 

 

Op 8 september gaan we met een team van het Galjoen (Birthe, Jan Willem, Catelijne en Lia) deelnemen aan The Great River, een spectaculaire ‘boatrace’  van 21,6 miles op de Theems met oude traditionele boten,  over woelig water en onder 28 bruggen door. Roeivereniging Willem III doet al jaren mee met dit evenement. Van hen mogen we een prachtige scheehouten wherry, de Zwerver, lenen. En om het nog makkelijker te maken, we kunnen aanhaken bij hun botentransport en  ervaring.

 

 

Het roeien in een scheehouten wherry vraagt wel wat oefening, geen slidings maar gewoon roeien op de armen en rug. Geen rolbankje, maar gewoon een harde plank. Een soort vaste-bank-roeien maar dan net even anders en dan heel lang. Niet slippen, maar snel de riemen uittillen anders breekt er een scheehout. Kortom: afgelopen zomer zijn we al een aantal keer gaan oefenen op de Amstel.  We krijgen de slag onder de knie.  Kijk vooral even op de site van de organisatie ( www.greatriverrace.co.uk) voor een levendige impressie van wat wij gaan meemaken. We gaan ons best doen om ons ook volgbaar te maken voor de thuisblijvers. Of dat ook gaat lukken is nog niet helemaal duidelijk. 

 

 

 

 

 

Op 8 september gaan we met een team van het Galjoen (Birthe, Jan Willem, Catelijne en Lia) deelnemen aan The Great River, een spectaculaire ‘boatrace’  van 21,6 miles op de Theems met oude traditionele boten,  over woelig water en onder 28 bruggen door. Roeivereniging Willem III doet al jaren mee met dit evenement. Van hen mogen we een prachtige scheehouten wherry, de Zwerver, lenen. En om het nog makkelijker te maken, we kunnen aanhaken bij hun botentransport en  ervaring.

 

 

Het roeien in een scheehouten wherry vraagt wel wat oefening, geen slidings maar gewoon roeien op de armen en rug. Geen rolbankje, maar gewoon een harde plank. Een soort vaste-bank-roeien maar dan net even anders en dan heel lang. Niet slippen, maar snel de riemen uittillen anders breekt er een scheehout. Kortom: afgelopen zomer zijn we al een aantal keer gaan oefenen op de Amstel.  We krijgen de slag onder de knie.  Kijk vooral even op de site van de organisatie ( www.greatriverrace.co.uk) voor een levendige impressie van wat wij gaan meemaken. We gaan ons best doen om ons ook volgbaar te maken voor de thuisblijvers. Of dat ook gaat lukken is nog niet helemaal duidelijk. 

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Mieke Vlotman (maandag, 03 september 2018 23:02)

    Wat een mooie ervaring lijkt me dat, veel plezier en succes!

  • #2

    Fred Vlotman (dinsdag, 04 september 2018 14:04)

    De foto op de Galjoen site is al heel leuk dus dat wordt vast prachtig daar op de Theemes. Wel zwaar hoor zo zonder rollerbankjes. Ik wens jullie het bestemdet Lange Halen.