· 

KNRB roeivaardigheidsproef op het Galjoen

 

Een KNRB roeivaardigheidsproef is op zaterdag 1 september 2018 op het Galjoen voor de eerste keer gehouden. Met de roeivaardigheidsproef kan je op een leuke manier kijken of je roeiconditie nog up-to-date is. Bij het slagen voor de vaardigheidsproef krijg je een KNRB vaardigheidsdiploma van het Galjoenbestuur.

Er is geroeid in de skiffs Onnes, Else, Sophie, Josina en in de C1 de Belia. Alle boten waren prettig om in te roeien. Na het afstellen van de 5 boten en een paar halen inroeien zijn we begonnen.

Het was windstil weer, volop zon, 9 graden Celsius, 80% relatieve luchtvochtigheid. Er was geen golfje op het water. Omdat we om 7 uur vertrokken waren er ook nog geen motorbootjes op de Vecht. Hierdoor was het genieten om in alle rust een prestatie neer te zetten.

De deelnemers waren Jan-Willem Kaiser, Catelijne Messing, Annemiek Rademakers, Birthe van der Horst en Ralph Kortenhorst. De tijdswaarnemers waren Piet van der Horst en Luit Jan Dijkhuis. Birthe heeft het begintraject van de organisatie op zich genomen en geeft de uitslag aan het bestuur door. Birthe heeft ook bekeken bij welke punten op de oever je 2, 3 en 4 kilometer geroeid hebt vanaf het vlot. Hiermee weet je waar je moet keren om je te roeien afstand af te leggen.

Een gezamenlijke onderneming als een roeivaardigheidsproef geeft altijd direct gezelligheid. We helpen elkaar bij het in het water leggen van de boten. De 5 roeiers leven samen naar het startmoment toe. We starten tegelijkertijd zodat het leuk samenroeien is. De tijdwaarnemers Piet en Luit Jan zetten eerst koffie om even bij te praten. Aan het vlot en op het water is het leuk de 5 roeiers in de 4 skiffjes en de Belia naast elkaar te zien. Zoals je in de 4 ook gezelligheid in de ploeg hebt, zo zie je met skiff- en C1wedstrijden dat de ploegen ook onderling veel gezelligheid hebben.

Afhankelijk van je geslacht en leeftijd kan je kijken welke afstand je in 2 uur moet afleggen om voor de vaardigheidsproef te slagen. De in 2 uur te roeien afstanden lopen uiteen van 12 km tot 20 km. Bij het roeien in de C1 de Belia krijg je 10 minuten extra om je afstand af te leggen.

De roeiers hebben allemaal ruim binnen de tijd hun afstanden afgelegd. Ze zijn met vlag en wimpel geslaagd. Na afloop was er koffie met ontbijt. Omdat het zo leuk was wordt er op zaterdag 15 september 2018 om 7 uur weer een vaardigheidsproef op het Galjoen afgenomen. Je kan je intekenen op de intekenlijst bij het Botenhuys.

 

Lange Halen, Luit Jan Dijkhuis.

Reactie schrijven

Commentaren: 0