· 

Trainen voor de Hart van Holland?

De toer- en wedstrijdcommissie heeft voor het nieuwe jaar de uitdaging aangenomen om met minimaal twee ploegen deel te nemen aan de Hart van Holland. 

De Hart van Holland is een wedstrijd en/of prestatietocht over 90 km en wordt in estafettevorm geroeid. Dit betekent dat twee ploegen steeds wisselen van wal naar boot en omgekeerd. Heel concreet betekent het dat je als roeier ongeveer 30/35 km roeit en 10/15 km stuurt. De rest van de afstand doe je op  de fiets of in een volgauto. In 2019 wordt de HvH (Hart van Holland) geroeid op zaterdag 20 april. 
Om deel te nemen aan de tocht moet je vooral plezier hebben in zo'n uitdaging en is het van belang dat je over voldoende conditie en techniek beschikt om 3x een uur te roeien (met ook 3 keer een uur pauze). We nodigen zeker ook de roeiers met 1-2 jaar ervaring uit om deelname te overwegen. 
De conditie en techniek bouw je op door flink te trainen in de maanden vooraf aan de tocht. 
Heb je zin in deze uitdaging en wil je de winter door trainen (te beginnen met 1x per week 1- 1/1/2 uur in het weekend en straks in maart april wat langer of vaker afhankelijk van hoe het gaat)?  Geef je dan op door een mail te sturen naar toercommissie@hetgaljoen.com Vermeld je naam, e-mailadres en telefoonnummer. We kijken of we trainingstijden kunnen vinden en ploegen kunnen maken. Belangrijkste doel is de tocht uit te roeien, snelheid is bijzaak....
Lange Halen, de toer- en wedstrijdcommissie

Reactie schrijven

Commentaren: 2
 • #1

  Jan Wolf, toer/ wedstrijdcommissie (woensdag, 05 december 2018 18:52)

  Beste roeiers,
  In ons enthousiasme is er een kleine fout in het e-mail adres voor t aanmelden geslopen. Niet zo erg, maar geef je voor de Hart van Hollandtocht op via t adres toercommissi@hetgaljoen.com.
  Zo snel op t vlot.
  Toer/ wedstrijd commissie
  Jan Wolf

 • #2

  Ineke van Weele (donderdag, 06 december 2018 09:40)

  Het e-mailadres is inmiddels aangepast: toercommissie@hetgaljoen.com