Introductiecursus gaat van start

Deze instructeurs zijn er klaar voor! 

 

Zaterdag 16 maart vindt op het Botenhuys de eerste kennismaking plaats  met de aspirantleden , leden van het Galjoen en de instructeurs.

De aspirantleden krijgen uitleg over wat roeien is en wat leren roeien betekent qua gezondheid, tijdsbeslag en inzet. Wat bieden het Galjoen en de instructeurs en wat vragen we van de mensen die leren roeien? 

We geven een beetje theorie, gaan wat ergometeren en stappen even in de boot.

Wie na deze kennismaking zin, tijd en gelegenheid heeft om mee te doen aan de introductiecursus kan zich na afloop definitief hiervoor inschrijven.

De cursus is dan op 23 en 30 maart (zomertijd 31 maart) 4, 6, 11, 13 en 18 april. De zaterdagen zijn zekere data, we beginnen om 11 uur. De donderdag is de meest waarschijnlijke avond door de week. Afhankelijk van de instructeurs en de cursisten kan voor een andere dag gekozen worden.

In april gaat de zon nog vroeg onder, 7 uur of half 8 zal waarschijnlijk de starttijd worden.

Op 18 april beslissen de deelnemers aan de introductiecursus  of ze lid van het Galjoen willen worden en de basiscursus gaan volgen

Deze basisinstructie vindt plaats op 9, 11, 16, 18, 23 en 25 mei, 1, 6, 13, 15, 20 en 22 juni.

 

Afroeien en afsturen doen we dit jaar als mensen er aan toe zijn.

Afsturen kan pas als ze zijn afgeroeid.

De ervaring leert dat de meeste mensen die alle lessen met aandacht en inzet volgen, en thuis hun huiswerk doen, na 16 lessen kunnen afroeien en na nog eens vier lessen kunnen afsturen. Ook dit jaar is ons streven om de nieuwe leden voor de zomervakantie te laten afroeien en afsturen.

 

Wij hebben er zin in!

 

Namens de instructiecommissie,

Jan Willem

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0