Een hartverwarmende Hart van Holland

In de voorbereiding voor de najaars ALV 2018 kwamen we als TWC bij elkaar om plannen te maken voor het nieuwe jaar. 
Het was toen dat het stoutmoedige plan werd opgevat om de HvH te gaan roeien en daarbij zoveel mogelijk leden zonder HvH ervaring mee te nemen. We hebben het geweten: wat er de afgelopen winter en voorjaar op en rond het vlot gebeurde was ongekend: Zoveel activiteit, zoveel enthousiasme! Het is uniek in de geschiedenis van het Galjoen dat er gedurende de hele winter iedere zaterdag en zondag, ondanks regen, kou, vorst, harde wind  zonder afzeggen en klagen hard getraind werd. 
En dan op zaterdag 20 april is het eindelijk zover: een mix van ervaren, minder ervaren en betrekkelijk onervaren roeiers is de strijd met de 90 km HvH aangegaan. Onder super condities: mooi weer, weinig wind, veel supporters (zowel bij de start, als in de sluis, als op het vlot, als fietsend langs de kant). 
Najaar 2018 hadden we als TWC voor ogen om binnen de sluitingstijd te finishen. Dat doel is meer dan ruimschoots gehaald. Sterker nog: Het is gelukt om met een prachtige 14e en 18e eindtijd te finishen. Het is een groot feest geworden met al die support. Zo maakten we er met elkaar iets bijzonders van. 
Heel bijzonder vinden we het dat zoveel mensen hebben kunnen ervaren dat roeien meer kan zijn dan 1 keer in de week in een bootje zitten met elkaar, dat het ook kan gaan over techniek, conditie, motivatie, samenwerken, strijden, genieten en samen Galjoen zijn. 
Lange Halen, dank jullie voor het vertrouwen en het genieten samen. 
Namens de TWC, Lia

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Wim vd Hoven. (vrijdag, 26 april 2019 20:31)

    Prachtig verslag en mooi resultaat geboekt.