De eerste roeiclinic voor Kikarow

De eerste roeiclinic bij onze club voor t Kikarow project “ Later” is op zondag 19 mei van start gegaan en met succes!

 

 De Kikarow is een sponsorproject om geld in te zamelen voor het project “Later” en opgezet om  onderzoek te doen naar de gevolgen op de langere termijn na de behandeling van kinderen met kanker. Roeivereniging Het Galjoen is gevraagd om mee te doen met de sponsoring en doet dat in de vorm van het geven van betaalde roeiclinics.

Zondagmiddag was de aftrap met vijf dames van de zwemclub “One team one dream” en richten zich op personen en bedrijven om deze enthousiast te maken  voor het zwemevenement Swim to Fight Cancer en dit financieel te ondersteunen. Dit project werft fondsen voor preventie en  wetenschappelijk onderzoek.

 

T was een fantastische middag om de dames de eerste kneepjes van het roeien bij te brengen. De temperatuur  ruim boven de 20 graden, geen stralende zon, lekker veel  bootjes in de Vecht en toeschouwers vanuit de sloepjes, rondvaartboten en vanaf de terrassen. En jawel hoor na een half uur kregen de dames het gevoel dat ze aan het roeien waren en na een uur waren ze enthousiast en moe, maar zeker voldaan. Ze vonden t zo’n leuke ervaring, dat zij de roeiclinic in hun sociale kringen gaan aanprijzen.

 

Voor ons als instructeurs was het weer een leuke ervaring om te zien hoe mensen kunnen genieten van de eerste roeiervaringen.

 

Nieuwsgierig naar de sponsorvorderingen en het zwemmen door de dames van de zwemclub “One team one dream” die inmiddels aan twee grote projecten in relatie met kanker onder de aandacht brengen van het grote publiek, ga dan eens naar de website van Swim to Fight Cancer en dan naar de deelnemende clubs. Zij doen in september weer mee met de  2 kilometer lange zwemprestatietocht in Breukelen.

 

Voor meer informatie over het project “Later” bekijk dan de website www.kikarow.nl

 

De komende tijd zullen er nog vier clinics gehouden worden, maar daarna staat nog niets gepland.

 

Oproep

 

Hierbij dan ook de oproep aan alle leden van de club. Laat je familieleden, vrienden en collega’s eens ervaren hoe het is om te roeien, jouw sport en maak ze enthousiast voor het project “Later”. Een zitplaats in een boot tijdens de clinic kost E 25,-.

Groepen aanmelden kan bij Ingrid Beerman en Jan Wolf via een e-mail of telefoontje.

 

Vind je t leuk om de groep instructie te geven? Meld  je dan ook aan.

 

We hopen echt op een groot aantal clinics en instructeurs de komende tijd.

Sportieve groeten

 

Lia en Jan

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0