Onderlinge wedstrijden

Niet alle jaren zijn er onderlinge wedstrijden, maar op zaterdag 18 om 14.00 uur was er dan de eerste van dit roeiseizoen.

Leek de animo aanvankelijk niet zo groot, gaandeweg de middag groeide t aantal roeiers gestaag.

Wedstrijden tussen de pleziervaart door is misschien niet ideaal, maar solo varen en op tijd heeft een groot gedeelte van dit obstakel weggenomen.

Als eerste van start gingen de zes skiffeurs en haalden mooie tijden. Harvey heeft een mooie omreken-app om de tijden naar leeftijd om te rekenen, dus hier de bruto tijden vermelden heeft geen zin.

 

De echte strijd werd gehouden in de C4+ en de gehaalde tijden lagen echt dit bij elkaar. Uiteindelijk ging de bemanning bestaande uit; Jan Willem, Martijn, Lia, Catelijne voor de beste tijd namelijk 2.00 op de 500 meter!

 

 

De meest opmerkelijke tijd werd gepresteerd door de Chocoschuitjes van Lianne, Alexandra, Esther en Frederique. Vanaf de start waren ze er opgebrand om hun eerste tijd te verbeteren en tijdens de race zag t er goed uit. Totdat de kapitein van een salonbootje z’n boot dwars op de vaarroute van de Chocoschuitjes legde. Na een hoop geschreeuwd vanuit de boot en vanaf het vlot, kwam deze kapitein to bezinning en stuurde weg uit de route. Zonder meer gehinderd door dit voorval werd te tijd van deze race van de Chocoschuitjes afgedrukt op 2.09. Alle roeiers waren van mening dat dit een veel snellere tijd zou worden als ze niet waren geschrokken en gehinderd door die kapitein. Lianne, Alexandra, Esther en Frederique verdienden dan ook de prijs voor de opmerkelijkste tijd.

 

In de andere klasse C2+ was ook een spannende strijd en uiteindelijk nipt gewonnen door Ruud en Willem in 2.21 gevolgd door Birthe en Piet met de tijd van 2.22.

 

Naast deze wedstrijden werden meisjes en jongens enthousiast gemaakt voor t roeien.

Zij mochten met zijn tweeën plaatsnemen in t midden van een C4+ en meeroeien met een riem en verdraaid na wat proberen lukten t hen om de slag te volgen. Zo’n leuke ervaring om mee te nemen naar een volgende keer.

 

Voor alle leden die zaterdag niet in de gelegenheid waren om mee te doen en voor de roeiers die revanche willen nemen de tip. Schrijf je in voor de onderlinge wedstrijden ion september as.

 

Sportieve groeten

Twc, Jan

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Wim van den Hiven (zondag, 26 mei 2019 18:23)

    Werd er geroeid in de C2x+ en de C4x+ zonder stuurman?

  • #2

    Jan Wolf (zondag, 26 mei 2019 18:51)

    Excuses Wim. De namen van de stuurmannen cq- vrouwen heb ik helaas niet genoteerd. Foutje van een beginneling mbt wedstrijden.