Een dag om trots op te zijn.

 

Afgelopen zondag was het hoogtepunt van KikaRow, 30 boten en de Vin kwamen bij ons op bezoek en voeren door naar Utrecht.  Drie boten van ons roeiden ook mee.

 

Zondagochtend om 07.30u kwamen de eerste Whats-app berichten binnen, de Vin is begonnen aan de laatste 50 km van een tocht van 1400 km. Vanaf Amsterdam volgt de Vin de Vecht, het mooiste roeiwater van Nederland, tot het eindpunt van de lange tocht: Viking in Utrecht.

 

De voorbereidingen van deze dag begonnen maanden geleden in samenwerking met KikaRow Nederland, gemeente Stichtse Vecht, KNRM, Weesp, Viking en het Galjoen. Samen met de Toer- en Activiteitencommissie en vele andere leden hebben we de afgelopen maanden allerlei activiteiten georganiseerd en ook deze dag voorbereid. Het eindresultaat is waanzinnig!

 

13 roeiers van het Galjoen deden mee en haalden meer dan 1.000 euro op. 10 vrijwilligers van het Galjoen verzorgden de dag zelf.  Meer dan 100 roeiers van Viking en Weeps waren onder de indruk van onze gastvrijheid, gezelligheid en ons mooie Botenhuys. Ook kwamen vele vrienden en familie de roeiers aanmoedigen. De heerlijke broodjes kaas, ham en kroket liepen hard tijdens de lunch en daarna begon een gezellige lange borrel.  Alle opbrengsten van consumpties gingen natuurlijk ook naar het goede doel, dit leverde nog zo’n 350 euro op.

 

In de afgelopen tijd hebben we met de roeiclinics en verkoop van Schulpdranken meer dan 1.900 euro opgehaald. Alles bij elkaar op geteld, kon onze trotse voorzitter een bedrag van 3.400 euro overhandigen aan de voorzitter van KikaRow Nederland, Albert Vuil.

 

Ondertussen ging de gezellige georganiseerde chaos verder, de sloeproeiers uit Weeps kwamen aanleggen aan onze platte schuit, ons tijdelijke extra terras, de volgboten uit Weesp kwamen langszij het Botenhuys, het KikaRow promotie team verkocht nog knuffels en een paar boten van Viking werden naar de botentrailer gebracht.

 

Rond 17.00 kwamen onze helden terug vanuit Utrecht en werden onthaald met een borrel met broodjes kroket. Vervolgens voeren we de platte schuit terug naar Maarssen vergezeld door een paar Galjoeners met hun fietsen aan boord. Een mooie afsluiting van een prachtige dag.

 

Namens de Toer-commissie, Activiteiten-commissie en het Bestuur, wil ik iedereen bedanken voor jullie geldbijdragen, inzet, plezier, daadkracht en gezelligheid.

 

Lange Halen,

 

Hans de Ridder

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0