Skiff Examen 21 september 2019

.

Op de zaterdagmorgen van 21 september 2019 hebben we weer skiffexamens afgenomen. De examens beginnen al met het zorgvuldig de boot uit de loods halen. Er waren maar liefst 9 kandidaten. We hebben de kandidaten de afgelopen weken al zien oefenen. Toch blijft het examen altijd een spannend iets. Als examencommissie kunnen we wel altijd wat geruststellende woorden meegeven aan de kandidaten. Zoals: dit doe je goed, het ziet er goed uit. Deze geruststellende woorden waren ook terecht. Want het skiffen van de examenkandidaten zag er goed uit.

Het is leuk te zien hoe iedere roeier zijn eigen accent op de roeihaal heeft. De ene is meer met gevoel aan het roeien. De ander is heel gestructureerd. Of heeft veel kracht in de haal. Op sommige onderdelen van de examenchecklist bleven er bij sommige kandidaten nog een open rondje staan. Het ging dan bijvoorbeeld om balans of watervrij roeien, een achtje maken met de boot.

Maar over het algemeen hebben wij als examencommissie het idee dat de verbeterpuntjes in de haal er vanzelf te goede er in zullen slijten. We hebben daardoor geconcludeerd dat alle examenkandidaten van vandaag zelfstandig genoeg zijn om zelf het water op te kunnen met de skiff. Hiermee zijn alle skiffkandidaten vandaag geslaagd. Gefeliciteerd.

 

Namens de examencommissie:
Harvey, Birgitta en Luit Jan.

Reactie schrijven

Commentaren: 2
 • #1

  Judith (zondag, 22 september 2019 20:09)

  Dank Examencommissie voor dit leuke bericht en jullie geruststellende woorden.
  Hulde voor de nieuwe skiffeurs.
  En natuurlijk dank aan de instructeurs die hen vol toewijding geholpen hebben.

 • #2

  Tijmen Koelewijn (zondag, 22 september 2019 21:00)

  Skiffeurs(m/v) gefeliciteerd. Het klinkt alsof het een makkie was, maar jullie weten dat het hard werken is om het skiffen eigen te maken (zeker als er ook nog een grote rondvaartboot naast je opduikt!).
  Vele lange skiff halen toegewenst op onze mooie Vecht!