Stamppotavond in het Botenhuys hartverwarmend!

 

Omdat de stamppotavond in het lustrumjaar 2016 zo’n succes was leek het de activiteitencommissie een goed idee om deze activiteit nog maar eens te herhalen. Vanuit de gedachte: ‘KOM UIT DE BOOT’ werden alle leden van het Galjoen uitgenodigd om op zaterdag 23 november aan te schuiven en mekaar op weer een andere ludieke manier beter te leren kennen.

Vanaf 17 uur vulde zich het botenhuis met leden die er duidelijk zin in hadden. Met de herinnering aan de vorige ijskoude stamppotavond nog in gedachten waren de meesten van de gasten dik ingepakt en bleek dit dé gelegenheid te zijn om het thermo ondergoed maar eens uit de kast te halen. Ook bleken velen heel inventief als het ging om verlichting van het hoofd: bosnimfen en mijnwerkers en natuurlijk kerstmannen en – vrouwen verhoogden de sfeer in de intieme ruimte van het botenhuis.

Intussen brachten de Galjoenkoks de dampende stamppotten, gehaktballen en wildworsten binnen. Alle variaties op een stamppot waren aanwezig. Onze leden kunnen nog veel meer dan roeien, bleek hier overduidelijk.

Tijdens de borrel werd de vraag voorgelegd hoe het was om voor het eerst bij het Galjoen binnen te komen. Het bleek dat alle nieuwkomers zich opgenomen en thuis voelen hoewel ze vooraf het gevoel hadden dat het een gesloten club zou zijn.

Fred demonstreerde zijn vertelkunst met een heel ingewikkeld en pikant verhaal over NAP en ANP.

Het aantal gasten overtrof de verwachtingen van de activiteitencommissie. Zowel oudgedienden als vers afgeroeide leden ( zelfs nog een verdwaald niet afgeroeid lid) vormden een bont gezelschap. Gelukkig konden er met wat indikken nog wat extra plaatsen aan de lange tafel gecreëerd worden zodat er voor iedereen een plekje was. Ceremoniemeester Yvonne nodigde iedereen dan ook uit aan tafel te gaan.

Met de kou bleek het reuze mee te vallen. Een petroleumkachel zorgde voor warmte en een enorm doek dat voor de tochtige deuren gespannen was hield de wind tegen. De jassen konden zelfs uit!

De lichtjes die zich over de boten slingerden en de lichtjes op tafel zorgden verder voor een intieme sfeer.

Nadat iedereen alle kleuren stamppot op zijn bord had geschept kwamen er weer wat sterke verhalen los. Anouschka startte een soort kettingverhaal over koningin Neelie in haar paleis Nijenrode zodat daarna bijna iedereen aan de beurt kwam. Dat mondde uit in een heel gevarieerd soort verhalen die gingen van in de Vecht drijvende kliko’s vermomd als krokodil tot een gruwelijke smartlap, gezongen door Louis en een bloedstollend vakantieverhaal van Marita over haar eerste ontmoeting met een heuse beer. Het ene verhaal overtrof het andere maar er kon maar één de gouden stamper winnen en dat was Grace die haar ervaring met het Galjoen en de Vecht beschreef.

Hierna werd er nog uitgebreid nagepraat bij de koffie totdat het tijd was om de boel weer op te doeken. Met veel helpende handen werd het botenhuis in een mum van tijd teruggebracht in zijn oorspronkelijke staat en kon de activiteitencommissie met een tevreden gevoel de deur sluiten.

Het was een hartverwarmende avond geweest!

 

De activiteitencommissie

 

Yvonne,

Linda,

Louis,

 

Hansje

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Judith (woensdag, 27 november 2019 18:17)

    Wat hebben we toch een gezellige vereniging!
    Zeer veel dank aan iedereen die deze sfeerverhogende avond mogelijk heeft gemaakt!