Richtlijnen ivm Coronavirus

 

Als Galjoen moet wij ook onze verantwoordelijkheid nemen om mee te helpen de verspreiding van het  Corona virus  te voorkomen. Als bestuur hebben we een aantal richtlijnen opgesteld, mede op basis van de richtlijnen van de KNRB, en wij vragen aan allen die in het Botenhuys cq op het vlot komen om zich hier aan te houden:

Algemeen:

-        Een ieder die ziekteverschijnselen heeft zoals koorts en hoesten, beperkt contact met anderen en neemt, indien het protocol van de RIVM dat adviseert, contact op met huisarts of GGD.

 

Specifiek:

-        Als je symptomen ontwikkelt die verband houden met ziekte aan de luchtwegen, zoals koorts vanaf 38°C, hoesten of een algemeen ziektegevoel, kom dan niet naar ons Botenhuys.

-        Ga pas weer roeien als je door een medische zorgverlener vrij bent verklaard van het Corona virus of als je meer dan 24 uur geen koorts meer hebt, zonder dat je koortsverlagende medicatie gebruikt en ook geen andere Corona gerelateerde symptomen (meer) hebt.

-        Als je in nauw contact bent geweest met een familielid of anderen die ziek zijn, kom ook dan niet naar ons Botenhuys.

-        Iedereen wast bij binnenkomst de handen.

-        Iedereen was de handen na wc-bezoek en na het roeien.

-        Er hangt vanaf vrijdag een lijst voor het dagelijks verschonen voor de handdoeken bij de wc en het aanrecht. Teken aan op welke dag  je de handdoeken hebt verschoond. Neem ze mee naar huis, was ze, en breng ze de eerstvolgende keer weer mee terug. Schone handdoeken liggen in de lade onder het aanrecht. We gaan er van uit dat we met elkaar er voor zorgen dat er iedere dag schone handdoeken hangen.

-        Ben je jarig, heb je iets te vieren: vier het op het vlot en in het Botenhuys maar schud geen handen en er wordt niet gezoend.

De situatie met het Corona virus blijft onvoorspelbaar. Wij, als bestuur van het Galjoen, volgen de informatie van het RIVM en andere landelijke instellingen en we zullen de richtlijnen updaten zodra er meer informatie beschikbaar komt.

Wij hopen hiermee onze bedrage te leveren aan het indammen van het Coronavirus.

 

Namens het Bestuur,

Ineke van Weele

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0