Terugblik op 2019: de examencommissie

Dit is het eerste verslag van een van onze commissies, waarin wordt teruggekeken op 2019. Normaal hadden we deze terugblik live kunnen meemaken tijdens de ALV. Nu dit niet kan, hopen we dat iedereen het leuk vindt om op deze manier met elkaar terug te kijken op het Galjoenjaar 2019.

 

In 2019 heeft de examencommissie bestaan uit:Jacomijn Baardman, Luit Jan Dijkhuis, Tijmen Koelewijn, Birgitta Kramer, Anja Morsink en Harvey Wells.  Een flink aantal (aspirant) Galjoenleden is door de commissieleden beoordeeld op hun theorie, roei-, stuur- en skiffvaardigheid:

In maart ontving Ted Thone, zij-instromer, na voor-roeien en de theorietoets, de eerste Gele Kaart van 2019.

6 juni beoordeelden we 5 kandidaten die de Instructieperiode voorjaar 2019 hebben gevolgd.  Andrea Joore, Chantal Papendorp, Karim Bouanane en Ruud Joore namen de Gele Kaart in ontvangst. Helaas werd één kandidaat afgewezen.

Op 11 juni beoordeelden we nog een kandidaat van de instructie, Tina Plevier, zij behaalde de Gele Kaart met glans: vooral haar stuurvaardigheid en commando’s waren zeer helder en duidelijk! ( daar willen we er wel meer van bij het Galjoen ). Op dat zelfde moment werden ook 4 zij-instromers beoordeeld: Nery Anderson, Marina d’Engelbronner, Guillermo Lautendorffer en Horst van Renesse. Deze zij-instromers, met een wedstrijd roeiverleden uit de vorige eeuw, waren het roeien zeker niet verleerd. Het scullen ging deze oud-wedstrijd (boord)roeiers goed af,  evenals de theorietoets, maar ze hadden nooit gestuurd. Na enkele weken stuurinstructie werden zij op 21 september stuurvaardig bevonden en ontvingen zij de Gele Kaart.

Ook op 21 september werden 9 skiffkandidaten beoordeeld: Rita Bergshoeff, Eric Simons, Mark Tasche, Niels Thomas, Tim Warnsinck, Ineke Oudijk, Maarten Fronik, Hanneke Wolf en Mirjam Hartsink behaalden allen de  skiff-aantekening.

25 November werd Max Hamm, zij-instromer bij het student-roeien, beoordeeld op zowel alle  vaardigheden voor de Gele kaart als de Skiff-aantekening. Hij gaat zich bezig houden met studenten instructie.

Lange Halen,

Namens de examencommissie,

Anja Morsink

 

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
 • #1

  Pim Fenger (vrijdag, 10 april 2020 18:37)

  Wat lees ik nu ?
  Is Horst van Renesse geslaagd voor een test, en mag hij nu echt meeroeien ?
  Horst zat op slag, en ik op 7, toe wij in 1961 het 2e hoofdnummer op de Varsity wonnen.
  Na wat andere nationale blikken werd het seizoen afgesloten met een 2e plaats op de Luzern Regatta (die door de fameuse Moto Guzzi acht werd gewonnen).
  Geweldig dat hij nu ook bij ons gaat meedoen. Oud-Nereus, met Jan Vermeulen, mag zich langzamerhand wel achter de oren gaan krabben: Weten ze wel dat Het Galjoen een perfecte afsluiting is.