Twee weken in de vaart

 

Dag lieve Galjoeners, roeiend en op het droge,

 

Hoe fijn is het dat er weer geroeid kan worden en hoe spijtig dat dit niet voor alle leden geldt!

 

Het is ontzettend onwennig en vreemd; in ruime bochten om elkaar heen bewegen, de hele tijd alles met doekjes afnemen en geen gezelligheid in de kantine. Maar, voor wie dat mag, is het ook heerlijk om het water weer op te kunnen.

Na de eerste week hebben we als bestuur geëvalueerd en geconstateerd dat het protocol op sommige punten nog wat verheldering behoefde en dat de naleving op kleine puntjes beter kon. We hebben de roeiende roeiers hierover een mail gestuurd.

Ik merk zelf hoe lastig het is als je eenmaal op het vlot bent om niet ‘een helpende hand’ te bieden; riemen voor een ander klaar te leggen, de boot vasthouden bij instappen. Ik wil iedereen bij deze nogmaals oproepen je te houden aan het protocol. Hoe ‘onGaljoens’ het ook is; doe alsjeblieft zoveel mogelijk alleen je ding met je eigen boot, neem alles wat je hebt aangeraakt af met een desinfecterend doekje en als je een ander helpt houd dan te allen tijden 1.5 meter afstand!

 

Per 1 juni is er een kleine uitbreiding van de roeibewegingen mogelijk; vanaf dat moment mogen mensen die tot hetzelfde huishouden behoren met z’n tweetjes in een 2 zonder roeien. Helaas denken we dat het nog wel even zal duren tot ook andere meermansboten het water op mogen….

 

Om het meer leden mogelijk te maken ook nu het water op te gaan, wordt druk gesproken over instructie in de C1. Het vraagt wat denkwerk om dit op een veilige manier te kunnen doen met inachtneming van de 1.5 meter norm. Zodra we hier meer over weten, zullen we het op het blog zetten.

 

Voor vragen en suggesties kan je je wenden tot onze ‘corona-coördinatoren’ Annemiek en Margot of natuurlijk rechtstreeks bij het bestuur.

 

Ik wens jullie ondanks alles veel roeigenoegen en hoop jullie te ontmoeten op het vlot.

 

Namens het bestuur,

 

Judith Droste (voorzitter)

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Birthe (maandag, 25 mei 2020 18:24)

    In plaats van twee-zonder zal dubbeltwee bedoeld zijn. Met twee-zonder wordt doorgaans een boord-twee zonder stuurman aangeduid, ieder één riem, waarbij het roertje met de voet wordt bediend. Twee-met bestaat ook en wordt zelfs op de WK’s geroeid. Dubbeltwee is altijd zonder stuurman en ook zonder roertje. Goede vaart voor iedereen die nu het water op kan!