Aangepast corona-roeiprotocol

Beste Galjoeners

Na ruim zes weken Coronaproof roeien in de meerpersoonsboten hebben we aan alle ploegcoördinatoren gevraagd om hun ervaringen met ons te delen. Allereerst waren we verheugd met de positieve opmerkingen: de meeste leden zijn blij dat we weer kunnen roeien en dat dit corona-proof mogelijk is.

De opmerkingen afwegende, hebben we een paar aanpassingen gedaan in ons corona-roeiprotocol:

1.      Er mogen vanaf heden 8 ipv 6 roeiers op het vlot zijn. Deze verruiming hebben we ingevoerd om het tillen van de boten makkelijker te maken. NB: Het aantal boten dat gelijktijdig het water op mag blijft 3.

2.      Er kan gewisseld worden op het vlot, als het erg druk is wacht je even op het water.

3.      Er mag ook gewisseld worden op het water. Het is aan iedere ploeg en ieder lid om te bepalen of men zich hier veilig genoeg bij voelt. We adviseren bij het wisselen gebruik te maken van een mondkapje.

4.      Op de zaterdagochtend, tijdens de instuif is er ook plaats voor roeigroepjes. Hiervoor moet je je als ploeg (vóór vrijdag 12 uur) aanmelden per mail bij de instuif-coördinatoren Fred:   vlotman@hotmail.com én Jan Willem: kava1@kpnplanet.nl.  

5.      De handdoeken worden vanaf nu om hygiënische redenen eenmalig gebruikt. Na gebruik niet te drogen hangen maar in de waszak doen.

6.      Handen wassen bij aankomst én direct na het roeien, zodat je met schone handen het materiaal aanpakt.

 

Het is dankzij de goede naleving van de regels dat we kans zien het protocol te versoepelen. Dit terwijl op andere plekken de regels juist worden aangescherpt. Voorzichtigheid blijft geboden. We vragen jullie dan ook alle (overige) regels zorgvuldig op te blijven volgen.

Nu de ergste hitte en grootste drukte voorbij zijn, verwachten we dat de roeimomenten weer wat meer verspreid over de dag zullen plaatsvinden. Desalniettemin vragen we je rekening te houden met de andere roeiers door niet te vaak op 'prime time' af te schrijven en duidelijk (en realistisch) je eindtijd te noteren. Op die manier kunnen we de vloot optimaal benutten en is er plek voor iedereen.

Het aangepaste protocol vind je op de website en naast het afschrijfboek in het Botenhuys.

 

We hopen en verwachten dat de aangepaste regels maken dat het corona-proof roeien weer net iets makkelijker en het roeiplezier vergroot wordt.

 

Ineke van Weele namens het 75e bestuur

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Anja Morsink (woensdag, 26 augustus 2020 20:35)

    Dank voor het verwerken van de input van de diverse coördinatoren met dit verruimd corona-roeiprotocol als mooi resultaat.
    Makkelijker voor de bootindeling en het komt het onderlinge teamgevoel ten goede. Ik ben er blij mee.