Opvolging Corona-roeiprotocol

Dag lieve Galjoeners,

 

Vele experts vertellen ons dat de tweede Corona golf in aantocht is. De cijfers van besmetting lopen op in heel Nederland en Stichtse Vecht is daarin bepaald geen uitzondering; afgelopen week waren er dagen dat wij als gemeente veel besmettingen hadden en dan bevinden ons in de discutabele groep van koplopers.

 

Zoals altijd volgen we het beleid van de overheid en veiligheidsregio. De aanscherpingen die daarin afgekondigd zijn hebben vooralsnog gelukkig geen gevolgen voor onze alledaagse activiteiten als vereniging. De verscherpte handhaving wel. 

Dat betekent dat we ons eigen corona-protocol met elkaar strikter moeten opvolgen. Roeien is de primaire activiteit die wij als vereniging faciliteren. En we willen er, zolang als mogelijk, voor zorgen dat deze activiteit doorgang kan vinden.

 

Om dat niet in gevaar te brengen, willen we iedereen oproepen om 1,5m afstand te houden op het vlot en in het Botenhuys en je aanwezigheid op en rondom het Botenhuys te beperken tot het roeien. Met andere woorden: voorafgaand aan of na afloop van het roeien blijven hangen in Paul’s Portaal, de botenloods of op het vlot (onder het genot van een - zelf meegebracht - drankje, iets wat we de afgelopen tijd oogluikend hebben gedoogd) is vanaf dit moment niet meer toegestaan. NB: reparaties of onderhoudswerkzaamheden op tijden dat er niet geroeid wordt, mogen uiteraard wel doorgang vinden.

 

We doen hierin een beroep op ieders medewerking en verantwoordelijkheidsgevoel. Spreek elkaar aan wanneer iemand zich niet houdt aan het protocol, bij discussies geldt het protocol als referentie en niet persoonlijke meningen.

 

We moeten het met z'n allen doen. Niet omdat we graag elkaar regels opleggen en handhaven, maar wel omdat we de roeivereniging zolang mogelijk een veilige sportplek willen laten zijn voor alle leden. 

 

Namens het 75e bestuur,

Judith Droste

 

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 4
 • #1

  Hansje Aelvoet (vrijdag, 25 september 2020 08:57)

  En mag er dan nog wel gewisseld worden op het water??

 • #2

  Ineke van Weele (vrijdag, 25 september 2020 13:11)

  Wisselen op het water is onderdeel van de roei-activiteit en is daarom als zodanig toegestaan. Maar in relatie tot de mogelijke verspreiding van Corona is het natuurlijk veiliger niet op het water te wisselen maar bijv. op het vlot. Overleg binnen je roeiploeg bij welke manier van wisselen iedereen zich comfortabel voelt.

 • #3

  Fred Vlotman (vrijdag, 25 september 2020 14:00)

  Goed zo Galjoenbestuur.

 • #4

  Tijmen Koelewijn (woensdag, 30 september 2020 16:48)

  Dank voor het protocol waarbinnen we mogen sporten.
  De laatste zin ondersteun ik van harte:
  We moeten het met z'n allen doen. Niet omdat we graag elkaar regels opleggen en handhaven, maar wel omdat we de roeivereniging zolang mogelijk een veilige sportplek willen laten zijn voor alle leden.’

  Zelf kies ik ervoor om niet in een meerpersoons boot te roeien. En dat kan ook�.

  Lange Halen !!