Roeien in meerpersoonsboten voorlopig niet meer toegestaan.

Beste Galjoeners,

 

14 oktober heeft het kabinet weer strengere regels bekendgemaakt om zo het coronavirus terug te dringen. Helaas hebben deze maatregelen ook voor het roeien gevolgen: vanaf 15 oktober is de anderhalve meter afstand weer van toepassing tijdens de roeiactiviteit. Dit heeft als consequentie dat roeien in de meerpersoonsboten vanaf deze datum niet meer mag. Ons corona-roeiprotocol gaat daarmee terug naar begin mei: alleen roeien in eenpersoonsboten (skiff en C1) is toegestaan.                                                                                         

Het is een forse teleurstelling voor velen van ons; juist nu het weer lekker rustig is op de Vecht genieten we optimaal van onze roei-uurtjes. We hopen dan ook van harte dat we snel weer kunnen melden dat we allemáál weer in de roeiboot mogen stappen.

 

Op deze website vind je op de pagina 'coronaprotocol'  de download naar het aangepaste corona-roeiprotocol. Kort samengevat: er wordt alleen geroeid in skiff en C1, reserveren is verplicht, er mogen maximaal 3 boten tegelijk worden afgeschreven. De regels met betrekking op de anderhalve meter en de hygiëne blijven gelden. Het protocol komt ook te hangen in het Botenhuys.

 

Namens het 75e bestuur,

Ineke van Weele

Reactie schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  Anja en JH (donderdag, 15 oktober 2020 13:54)

  Naar aanleiding van de nieuwe ( 14-10-2020) maatregelen snappen wij niet waarom er niet in een C2+ en C3+ of C2* geroeid mag worden. Dat een C4+ voorlopig in de stelling moet blijven is helder.
  Zo zou het max aantal van 4 personen op het vlot gehandhaafd kunnen worden als er meerdere shifts worden ingedeeld voor de genoemde meermansboten.
  Let op: dat in binnenruimtes wel geturnd of gevolleybald mag worden..... en ook orkestmusici en koren tot max 30 personen binnen mogen zijn met in achtneming van 1,5 meter, maakt het voor ons onbegrijpelijk dat er niet in ploegjes van max 4 personen geroeid mag worden.

  Hopelijk wil ons Galjoenbestuur over bovenstaande nadenken.

  Lange Halen op het droge,
  Jan Hendrik en Anja Morsink.

 • #2

  Ineke van Weele (donderdag, 15 oktober 2020 15:25)

  Beste Anja en Jan Hendrik,
  Zoals we schrijven in het blog is de anderhalve meter tijdens het sporten, dus ook tijdens het roeien, weer van toepassing. Dit is een van de maatregelen die het kabinet genomen heeft om het coronavirus in te dammen. En aangezien de anderhalve meter niet gewaarborgd kan worden in de meerpersoonsboten is daarin roeien vanaf vandaag niet meer toegestaan. Zie hiervoor ook het KNRB protocol. Hiermee gaan we eigenlijk terug naar de situatie van mei van dit jaar. Een uitzondering op het verbod op roeien in meerpersoonsboten is er voor het roeien van meerdere roeiers uit één huishouden. Dat betekent voor onze leden dat diegenen die één huishouden vormen , wel in de Anna Pergens mogen roeien. Wij hebben, voor zover ik in de ledenlijst zie, geen drie of meer leden die één huishouden vormen dus een C2+ of C3+ is niet toegestaan.
  Ik hoop dat ik onze regels nu voor jullie duidelijk heb kunnen maken,

  vriendelijke groet,
  Ineke van Weele namens het bestuur.

 • #3

  Bart Griffioen (zondag, 15 november 2020 19:26)

  Lijkt er op dat we weer in groepjes van max4 kunnen roeien, mits op 1, 5 meter vanaf woensdag. Zou graag met 3 personen in een C4 gaan roeien. Dat kan op 1,5 meter afstand. Schijnt gangbaar te zijn bij andere verenigingen.

  Lange halen, Bart