Verruiming roeimogelijkheden per 16 maart

 

Beste Galjoeners,

 

Met ingang van 16 maart is buitensporten weer toegestaan in groepjes van 4 personen. Naar aanleiding hiervan hebben we onderzocht of ook het roeien in meermansboten weer mogelijk is. Na overleg met de KNRB hebben we een coronaprotocol opgesteld waarin het mogelijk is om te roeien in meermansboten. Het belangrijkste argument daarbij is dat we weliswaar in teamverband sporten maar wel op ruime afstand van elkaar. Het protocol is zó opgesteld dat er in kleine vaste groepen (we noemen die de coronaroeiploegen) wordt geroeid en dat deze groepen bekend zijn bij het bestuur. Vervolgens hebben we dit protocol voorgelegd aan de gemeente Stichtse Vecht met de vraag om in ons specifieke geval verruiming van de coronaregels toe te staan. En we hebben die toestemming gekregen! 

 

Roeien in meermansboten (met max. 4 personen) is weer mogelijk maar onder zeer strikte voorwaarden.

 

Alle leden hebben inmiddels een mail met het roeiprotocol en aandachtspunten ontvangen. Lees de mail en het protocol goed door voordat je een besluit neemt om al dan niet een coronaroeiploeg te gaan vormen. Het protocol kun je ook downloaden op de coronapagina van deze website.

 

Iedereen die van deze mogelijkheid gebruik gaat maken wensen wij veel roeiplezier toe; iedereen die wacht op betere tijden: ze komen er aan!

 

Ineke van Weele,

secretaris

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0