Fraaie lange halen op de Linge

Geplaatst op 12-11-2023  -  Categorie: Wedstrijd  -  Auteur: Birthe van der Horst

lingebokaal-collage

Het Galjoen was goed vertegenwoordigd op de Lingebokaal. In alle vroegte roeide Niels een prima race en wederom toonde hij aan er helemaal bij te horen in het veld van de veteranen skiffeurs. Door de hoge waterstand was er meer waterafvoer en dus een sterkere stroom tegen dan andere jaren. De tijden waren daardoor wat langzamer dan voorheen.

In de middag waren de C-vieren aan de beurt. Het wachten bij de start duurde deze keer heel erg lang, het was koud en het begon te schemeren. De Galjoeners lieten zich niet van de wijs brengen en gingen krachtig van start onder aanmoediging van de supporters Ernie, Margot, Mia en Birthe. De mannen met aan boord Steven, Frank, Karim, Maarten en stuurman Laurens hebben duidelijk veel opgestoken van de coaching van Jan-Willem en roeiden een gedegen race. Zij eindigden mooi in de top van hun veld op een prachtige derde plaats. De dames Alexandra, Angela, Renee, Lianne en stuurvrouw Nicole voeren als enige ploeg van hun veld in het derde blok en hadden onderweg geen directe tegenstanders in de buurt om tegen te knokken. Ze roeiden verdienstelijk naar eveneens een derde plaats in hun veld.

Gezamenlijk werden de boten weer op de botenwagen geladen, de riemen en andere spullen in de daarvoor bestemde lades opgeborgen en bij ons Botenhuys werd nog dezelfde avond weer afgeladen. Altijd een flinke klus dat op- en afladen, maar met hulp van Jan Hendrik en Hans is de klus snel geklaard. De fraaie nieuwe loopplank van het vlot naar de wal is een fijne aanwinst! Veel dank aan Hans en Jan Hendrik.

Meer foto's

Uitslagen zijn te vinden onder aan deze startlijst

 


 
 

NRV Het Galjoen KNRB Privacy statement
Straatweg 60 Weerplaza
3621BR Breukelen
Postbus 130
3620AC Breukelen