Instructie
_________________________________

De instructie bij Het Galjoen is bedoeld voor volwassenen die willen leren roeien of die al kunnen roeien. Voor de verschillende doelgroepen worden verschillende cursussen georganiseerd. 

  • Voor mensen die nog nooit hebben geroeid is er om te beginnen een basiscursus. Deze cursus sluit je af met een examen en een diploma, de Gele Kaart.
  • Nieuwe leden met roei-ervaring die tijdens het voor-roeien hebben laten zien dat ze over voldoende roei- en stuurvaardigheden beschikken, hoeven de basiscursus niet te volgen en krijgen na het voor-roeien de Gele Kaart uitgereikt.
  • Studenten van Nijenrode vormen een aparte groep binnen de vereniging. Voor hen worden er jaarlijks roeitrainingen georganiseerd die bij aanvang van het studiejaar in september van start gaan.
  • Voor gevorderden is er jaarlijks een skiffcursus. Tijdens deze cursus kun je je verder bekwamen in je roeitechniek.
  • Coaching voor wedstrijden gebeurt op ad hoc basis.

Mocht je ergens anders willen trainen dan op de Vecht dan zijn er vele mogelijkheden, zoals een cursus volgen bij TopRow, JoRow, Saar Rowing Centre.

Basiscursus

Twee maal per week volg je met andere aspirant roeiers instructie. Op de zaterdagochtend en op een doordeweekse avond. De basiscursus is bedoeld om nader kennis te maken met de roeisport en je leert een aantal algemene beginselen van het roeien en sturen. Leden van Het Galjoen die opgeleid zijn tot instructeur geven de roeilessen. Tijdens de lessen roei je met meerdere roeiers in een boot. 

De basiscursus vraagt, met twee lessen van anderhalf uur in de week, een aardige tijdsinvestering van jou als deelnemer. Houd daar dus rekening mee in je overwegingen om deel te gaan nemen.

Ieder voorjaar en, als het kan, ook in het najaar organiseren wij een basiscursus. Kijk voor meer informatie op de pagina Lid worden zonder roei-ervaring.

Skiffcursus

Eén keer per jaar, gewoonlijk in augustus of september, organiseert de instructiecommissie intensieve skiff-instructie. De deelnemers komen acht avonden oefenen onder leiding van ervaren instructeurs. Wie nog geen C1 aantekening heeft, benodigd om in de gladde skiff te mogen oefenen, kan in de C1 meedoen als er plaats is.

 
 

 

NRV Het Galjoen KNRB Privacy statement
Straatweg 60 Weerplaza
3621BR Breukelen
Postbus 130
3620AC Breukelen