Instructeursopleiding
_________________________________

De handleiding voor instructeurs met lesbeschrijvingen, dient als leidraad voor de instructieperiode van de basiscursus en is opgesteld naar voorbeeld van de handleiding van de Utrechtse roeivereniging Viking. De instructieperiode wordt afgesloten met het afroeien voor de Gele kaart, scullen en sturen. Als de cursist slaagt kan hij/zij in een C2, C3 of C4 zelfstandig varen. De instructeurs gaan de cursisten opleiden tot het gewenste niveau. Bij elke les worden er een aantal oefeningen genoemd. Dit zijn voorbeelden van oefeningen je hoeft ze niet allemaal uit te voeren. Het belangrijkste is dat je het lesdoel bereikt.

Een handig filmpje om je geheugen op te frissen:
Quiz roeitechniek bekende fouten (bron: RV Naarden)

Les 1

Les 2

Les 3

Les 4

Les 5

Les 6

Les 7

Les 8

Les 9

Stuurinstructie geven 
Zorg ervoor dat de cursisten de commando's en bootbewegingen enigszins kennen voordat je stuurinstructie gaat geven.

In- en uitbrengen van de boot
Geef bij het in- en uitbrengen van de boot één van de cursisten de leiding, vertel wat de bedoeling is en kijk of alles goed gaat. Zo nodig ingrijpen.

Instappen en afstellen
Vraag, zodra de boot in het water ligt, wie er het eerst wil sturen en geef deze persoon de leiding bij het instappen en bij het afstellen van de voetenborden.

Tijdsindeling
Let op gelijke instructietijd voor iedereen. Dit komt bij drie cursisten op een tijdsduur van ongeveer 20 minuten per persoon. 

 
 

NRV Het Galjoen KNRB Privacy statement
Straatweg 60 Weerplaza
3621BR Breukelen
Postbus 130
3620AC Breukelen