Lingebokaal, 5 Galjoen ploegen aan de start!

Geplaatst op 14-11-2022  -  Categorie: Wedstrijd  -  Auteur: Birthe van der Horst

20221112-naamloos-bas-2214Foto: Bas Bel

Nog niet eerder deden er zó veel Galjoen ploegen mee aan de Lingebokaal, vier dubbelvieren en een skiff. ’s Ochtends vroeg om 7:45 uur stonden Niels, coach Tjalle en de IDAmes Margot, Catelijne, Mia, Iep, stuurvrouw Annemiek en supporter Birthe al in Leerdam om de Spies op te riggeren. De boten voor het eerste blok moesten uiterlijk 8:30 uur het water op om op te roeien naar de start bij Kedichem. Uitzonderlijk mooi weer met opkomende zon, laaghangende mist, spiegelglad water zorgde voor een prachtige ochtendstemming. Na 6 km buffelen, inhalen en ingehaald worden was er de bevrijdende finish.

Gauw de boten uit het water en klaarmaken voor het tweede blok met daarin de dames van de zondaggroep: Renee, Alexandra, Machteld, Lianne en stuurvrouw Angela en coach Margreet. Met volop zon en lichte wind mee roeiden zij op volle kracht naar de finish, licht gehinderd door een oplopende ploeg.

In het derde en laatste blok roeiden zelfs twee Galjoen dubbelvieren. De heren van de zondaggroep Steven, Frank, Maarten, Karim en stuurvrouw Alexandra (ja, deze keer sturend in de boot) gingen hard van start even later gevolgd door de dames van de zondaggroep Angela (nu roeiend in de boot), Iris, Esther, Nicole en stuurvrouw Marita.

myposter-collage-2 2
Niels was in de skiff verreweg de snelste Galjoener in een tijd van 27 minuten en 26 seconden. De heren dubbelvier deed er precies 28 minuten over. De IDAmes eindigden in een tijd van 28:55 en daarna volgden de twee damesploegen van de zondaggroep in 29:23 en 30:05. De roeikunst hebben we nu van onze tegenstanders afgekeken en volgend jaar eindigen we vast en zeker hoger in de ranglijst. Het was een sportieve en gezellige dag, mooi om met zo'n grote groep Galjoeners samen op te trekken.

Uitslagen

Nog meer foto's in ons fotoboek

Foto's van de fotograaf Bas Bel
Foto's van de fotograaf Leo de Keizer (foto's niet direct beschikbaar na de wedstrijd)


 
 

NRV Het Galjoen KNRB Privacy statement
Straatweg 60 Weerplaza
3621BR Breukelen
Postbus 130
3620AC Breukelen