Nieuwsberichten
Wil je een nieuwsbericht plaatsen, stuur dan een e-mail met de tekst en bij voorkeur met beeldmateriaal naar eitcader.[antispam].@hetgaljoen.com.

_____________________________________________________

Midwintermarathon

Geplaatst op 19-12-2023  -  Categorie: Marathon  -  Auteur: Catelijne Messing

marathon 3

Op zaterdag 16 december deed een ploeg - bestaande uit Frank, Saskia W, Liesbeth, Jan Hendrik en Catelijne mee aan de midwintermarathon van roeivereniging RIC in Amsterdam.

In de weken ervoor werden vele kilometers gemaakt, vaak meer dan 30 km per training, om goed voorbereid voor de dag te komen. Op het laatste moment werd Tina helaas ziek, waardoor haar plaats werd ingenomen door Liesbeth. Die zich kranig heeft geweerd: weliswaar in bezit van een aardige conditie, maar 60 kilometer roeien zonder veel voorbereiding is een ware prestatie!

De tocht dit jaar ging eerst van RIC naar Uithoorn en terug. Toen zat er al zo ́n 33 kilometer op. Er volgde een korte stop bij RV Willem 3 om daarna nog een ronde van zo ́n 25 km door de stad te roeien. We kwamen langs Artis en Brouwerij het IJ, we gingen richting Zeeburg, daarna terug naar de Amstel om via het Scheepvaartmuseum en Nemo de tocht te vervolgen door de Keizersgracht en de Prinsengracht  om zo via een slinger langs RV De Amstel weer bij RIC uit te komen.

Het rondje door de stad kostte veel tijd. Door de vele haakse bochten haalden andere wedstrijdploegen - die veel later waren gestart - ons daar in. We hebben afgekeken hoe snel sommige ploegen een scherpe bocht kunnen nemen en hoe snel ze kunnen wisselen in een boot. De boeg en stuur kunnen wisselen en voordat de boot stilligt, roeien ze alweer verder. Na afloop was er lekker eten bij RIC en moe maar voldaan keerden we terug naar huis. Het roeien op zondag sloegen we maar een keer over.

Wil je ook wel eens weten wat er komt kijken bij het roeien van een marathon? Vraag gerust een keer. Het is echt enorm leuk!

Foto-impressie Midwinter Marathon

 

 


 
 

Contact

NRV Het Galjoen KNRB     Statuten
Straatweg 60 Privacy statement     Huishoudelijk reglement
3621BR Breukelen Weerplaza     Handboek De Galjoener
Postbus 130     Afroeicriteria en zelfcheck
3620AC Breukelen     Vertrouwenscontactpersoon
      EHBO en hulp in noodgevallen