RV de Waal uit Nijmegen te gast

Geplaatst op 07-07-2022  -  Categorie: Toertocht  -  Auteur: Hans Vernimmen

Beste Galjoeners,

Gisteren, 29 juni mochten wij, als roeiploeg van RV de Waal, een dag gebruikmaken van jullie faciliteiten. Op uitnodiging van Ineke van Weele meldden wij ons rond 11 uur bij het boothuis, waar wij door Ineke met koffie werden ontvangen. We kregen een korte uitleg over materiaal, mogelijke route en plaatsen waar we konden proberen aan te leggen voor een korte stop.

rv-de-waal-te-gast
Wat een geweldig mooi vaarwater hebben jullie! Met een C3* en een C2* zijn wij op pad gegaan om te genieten van de omgeving, maar ook van de boten. Mooi, goed onderhouden materiaal hebben jullie. De precieze namen weet ik niet meer, maar de Jan en de Nop roeiden voortreffelijk. Het aanleggen bij de kade bij de molen in Loenen stelde ons voor een onbekend probleem: hoe kom je van boord als je een rigger lengte van de kant af ligt (op de Spiegelwaal kunnen we rustig naar de kant varen want er is vrijwel overal een zandstrand). Maar de roeiers uit Nijmegen zijn niet voor een gat te vangen en zodoende konden we onze lunch in alle rust op de wal gebruiken.

Daarna weer terug naar het Galjoen, daar wat posities in de boten gewisseld, en door naar Maarssen. Daar gekeerd en rond 16.00 uur waren we weer terug (21,5 km geroeid). We werden nog ontvangen door twee leden die ‘de eendenafrastering’ in orde gingen maken. Inmiddels was Ineke ook aanwezig en onder dankzegging hebben wij afscheid genomen. Het was een geweldige ervaring, NRV Het Galjoen, dank voor de genoten gastvrijheid.

Met ferme haal, namens de woensdagploeg van RV de Waal,
Hans Vernimmen (broer van Ineke)


 
 

NRV Het Galjoen KNRB Privacy statement
Straatweg 60 Weerplaza
3621BR Breukelen
Postbus 130
3620AC Breukelen