Nieuwsberichten
Wil je een nieuwsbericht plaatsen, stuur dan een e-mail met de tekst en bij voorkeur met beeldmateriaal naar eitcader.[antispam].@hetgaljoen.com.

_____________________________________________________

Snerttocht

Geplaatst op 21-11-2023  -  Categorie: Toertocht  -  Auteur: Pierre van Mierlo

snerttocht-november-2023

Op uitnodiging van Willem III en tot in de puntjes georganiseerd door Catelijne roeiden 16 Galjoeners zaterdagavond door de Amsterdamse grachten. Het snertweer klaarde stipt bij de start op. Het werd een magische tocht via de Leidsegracht, Herengracht en Brouwersgracht naar de Westelijke Eilanden waar warme chocolademelk op ons stond te wachten.

De stuurkunsten werden op de proef gesteld bij bruggen, boeien, sluizen en tussen rondvaart- en salonboten voor wie de voorrangsregels vanzelfsprekend niet gelden. Het werd weer bevestigd dat Amsterdam het mooist is vanaf het water. Via de Prinsengracht en de Amstel ging het terug naar het boothuis van Willem III waar we ons tegoed deden aan de rijk gevulde erwtensoep. De boot van Tina, Anita, Chantal en Gerdien won de felbegeerde Gouden Worst voor beste lichtversiering. Deze zal binnenkort in de prijzenkast van het Boothuys zijn te bewonderen.


 
 

Contact

NRV Het Galjoen KNRB     Statuten
Straatweg 60 Privacy statement     Huishoudelijk reglement
3621BR Breukelen Weerplaza     Handboek De Galjoener
Postbus 130     Afroeicriteria en zelfcheck
3620AC Breukelen     Vertrouwenscontactpersoon
      EHBO en hulp in noodgevallen