Nieuwsberichten
Wil je een nieuwsbericht plaatsen, stuur dan een e-mail met de tekst en bij voorkeur met beeldmateriaal naar eitcader.[antispam].@hetgaljoen.com.

_____________________________________________________

Weergoden zijn Word Wakker tocht goed gezind

Geplaatst op 28-03-2024  -  Categorie: Toertocht  -  Auteur: Hugo Zelders

word-wakker-tocht-2024-2

De lente dient zich aan. Nijenrode Roeivereniging Het Galjoen is ontwaakt uit haar winterslaap. Het heuglijke moment werd gevierd met de Word Wakker Tocht. Zondagmorgen 17 maart was het zover. Na de thee, koffie en een traktatie van onder meer een jarige, was het vlot even na 10 uur al vol. Bijkans de hele vloot werd te water gelaten. Een voor een vertrokken de boten alras richting Breukelen. Zelfs een boordroeiploeg ging van start. Bestemming? Vreeland!

De regenkleding die de meesten bij de hand hadden bleek gelukkig overbodig. Er brak zelfs hier en daar een voorzichtig zonnetje door. Na heel veel lange halen legden de boten aan ter hoogte van De Nederlanden. Op de Van Leer Brug werd door een passant een groepsfoto gemaakt van de ruim vijfentwintig deelnemers. Het dorpscentrum kleurde in de Galjoen-rood-gele accenten. Het roeilegioen toog naar restaurant Hendrik (sinds 1967). Daar deden de
hongerige roeiers zich tegoed aan een ambachtelijke pannenkoek met een drankje erbij. Voorzitter Nery sprak de aanwezigen toe en dankte de organisatoren.

Zin in
Na het copieuze middagmaal was het hoog tijd om de calorieën te verbranden. Eerst werd er door sommigen gewisseld van plek en van vervoermiddel. Daarna werd de terugtocht aangevangen. Lange halen in de herhaling. Op het vlot was het een drukte van belang om alle boten, bankjes, roeren, riemen weer netjes achter te laten. Nijenrode Roeivereniging Het Galjoen is gereed voor een mooi, nieuw seizoen. Met zo’n Word Wakker Tocht krijg je er wel zin in.


 
 

Contact

NRV Het Galjoen KNRB     Statuten
Straatweg 60 Privacy statement     Huishoudelijk reglement
3621BR Breukelen Weerplaza     Handboek De Galjoener
Postbus 130     Afroeicriteria en zelfcheck
3620AC Breukelen     Vertrouwenscontactpersoon
      EHBO en hulp in noodgevallen