Instructie bij Het Galjoen

De instructie bij Het Galjoen is bedoeld voor volwassenen die willen leren roeien of die al kunnen roeien. Voor de verschillende doelgroepen worden verschillende cursussen georganiseerd.

 

 

Voor mensen die nog niet kunnen roeien is er om te beginnen een introductiecursus. Na afloop van deze cursus besluit je of je lid wilt worden en dus ook de aansluitende instructiecursus gaat volgen. Deze laatste cursus sluit je af met een examen en een diploma, de Gele Kaart.

 

 

Nieuwe leden die tijdens het voor-roeien hebben laten zien dat ze over voldoende roei- en stuurvaardigheden beschikken, hoeven de instructiecursus niet te volgen en krijgen na het voor-roeien de Gele Kaart uitgereikt.

 

 

Studenten van Nijenrode vormen een aparte groep binnen de vereniging. Voor hen worden er jaarlijks roeitrainingen georganiseerd die bij aanvang van het studiejaar in september van start gaan.

 

 

Voor gevorderden is er jaarlijks een skiffcursus. Tijdens deze cursus kun je je verder bekwamen in je roeitechniek.

 

 

Coaching voor wedstrijden gebeurt op ad hoc basis.

 

Mocht je ergens anders willen trainen dan op de Vecht dan zijn er vele mogelijkheden, zoals een cursus volgen bij TopRow, JoRow, Saar Rowing Centre etc.