Nieuwsberichten
Wil je een nieuwsbericht plaatsen, stuur dan een e-mail met de tekst en bij voorkeur met beeldmateriaal naar eitcader.[antispam].@hetgaljoen.com.

_____________________________________________________

Afroeien in de regen

Geplaatst op 24-09-2022  -  Categorie: Instructie  -  Auteur: Anja Morsink

Na het mooie resultaat van de twee skiffeurs, Marieke Wells en Ries Plevier, die vanmorgen vroeg hun skiff-aantekening haalden, was het om 11 uur tijd voor het afroeimoment van 7 nieuwe Galjoeners. Terwijl het buiten gestaag regende verzamelden vier “burger”-dames, Joan Poulis, Leni Redeker, Karlijn van der Meer en Lotte Smeets, zich samen met drie studenten, Julia Strik, Sem de Smaele en Isabelle Hessing, in het Botenhuys om op te gaan voor de Gele Kaart. Helaas was Jacqueline de Kuijper door ziekte verhinderd.

Terwijl de drie studentes de theorietoets maakten (voor hen was er geen gelegenheid de theorie-avond bij te wonen) startten de vier burgerdames met hun afroeiprogramma. Even later gevolgd door de studentenploeg. Birgitta en ik aanschouwden de twee boten met over het algemeen goed roeiende dames die zich niets van de regen aantrokken en na aanmeren beurtelings ook de stuurplaats innamen.

Afroeien september 2022

Alle kandidaten zijn geslaagd voor de roei- en stuurtoets. Wel was er voor ieder persoonlijk een aandachtspunt waaraan verder gewerkt kan worden in de komende maanden als er ook meer kilometers op het water gemaakt gaan worden. Dank aan de instructeurs die binnen een paar maanden van intensieve training deze nieuwe roeivaardige Galjoeners naar de Gele Kaart hebben geleid. Koud en nat zongen we in het Botenhuys gezamenlijk het Galjoenlied en werden de Gele Kaarten uitgereikt.

Wij wensen de geslaagden heel veel mooie en Lange Halen op onze prachtige Vecht!

Namens de afroeicommissie,
Anja Morsink


 
 

Contact

NRV Het Galjoen KNRB     Statuten
Straatweg 60 Privacy statement     Huishoudelijk reglement
3621BR Breukelen Weerplaza     Handboek De Galjoener
Postbus 130     Afroeicriteria en zelfcheck
3620AC Breukelen     Vertrouwenscontactpersoon
      EHBO en hulp in noodgevallen