Alles uit de kast bij de Lingebokaal

Geplaatst op 18-11-2021  -  Categorie: Wedstrijd  -  Auteur: Birthe van der Horst

lingebokaal-13-11-2021

De foto's zijn gemaakt door Leo de Keizer, loep.nu. Meer foto's vind je ook in het fotoboek op deze website.

Onze roeiers en roeisters haalden werkelijk alles uit de kast tijdens de Lingebokaal op zaterdag 13 november. De 6 km achtervolgingswedstrijd op de Linge was een waar festijn met ploegen van zeer diverse verenigingen. Het weer viel mee, niet te koud, weinig wind en gelukkig ook weinig regen. De sfeer was gemoedelijk en na 6 km oproeien en lang wachten bij de start hadden alle ploegen veel zin om te starten. 

De dames C-dubbelvier met Lianne, Alexandra, Angela, Marita en stuurvrouw Machteld ging in het tweede blok van start met Niels in de skiff vlak achter zich. Niels passeerde de dames en eindigde in een mooie tijd van 00:27:18. Bij de dames stond na de finish 00:30:13 op de klokken. De heren C- dubbelvier met Maarten, Tjarda, Frank, Steven en stuurvrouw Birthe startte in het derde en laatste blok en eindigde in een tijd van 00:28:17. Alle uitslagen kun je lezen bij deze link. Medailles werden er niet verdiend, de prachtige Galjoen roeitechniek was flink geoefend door onze Galjoeners, maar hier en daar nog net niet helemaal zuiver onder de knie. Gelukkig is er dus nog een uitdaging, op naar de volgende wedstrijd!

Veel dank gaat uit naar Tjalle, die deze ploegen de afgelopen tijd enthousiast heeft begeleid. We hopen ze allemaal nog vaak trainend op de Vecht aan te treffen.

 


 
 

NRV Het Galjoen KNRB Privacy statement
Straatweg 60 Weerplaza
3621BR Breukelen
Postbus 130
3620AC Breukelen