Nieuwsberichten
Wil je een nieuwsbericht plaatsen, stuur dan een e-mail met de tekst en bij voorkeur met beeldmateriaal naar eitcader.[antispam].@hetgaljoen.com.

_____________________________________________________

Eemhead, gedegen roeien in de aanhoudende regen.

Geplaatst op 17-10-2022  -  Categorie: Wedstrijd  -  Auteur: Lianne Smits

Zaterdag 24 was de dag. De Eemhead in Amersfoort stond op het programma. Na de wedstrijd op de Linge in de C4*, wisten we het zeker. Leuk en gezellig was dat vorig jaar met een heren/mix C4*, dames C4* en Niels in de skiff, het trainen vooraf lekker, dus we namen de volgende stap: gaan roeien in een gladde 4*. Met een grote groep dames en heren zijn we een half jaar geleden gestart in de Ida en de heren later ook in de Spies, er was zelfs nog even sprake van een dubbeltwee voor de Eemhead.

Door blessures en de drukke agenda’s van iedereen hebben we pas een paar weken voor de start de definitieve samenstelling: Machteld, Lianne, Angela, Renee en Alex als stuur. Op de grote dag waren we al op tijd op het Botenhuys om te vertrekken richting Amersfoort in het busje van Margreet met het dameskippenhok en Niels, die weer zou gaan schitteren in de Sophie, ging rechtstreeks. Alles dubbelgecheckt, deze keer alles in de botenwagen, wij niet in de file. Top: als allereerste bij Hemus. Het was nog niet echt gestopt met regenen, maar dat mocht de pret niet drukken. Wat een mooi botenhuis, met kleedkamers, douches, uitgebreide kantine met koek en taart. Maar daar kwamen we natuurlijk niet voor. Vijf km roeien heen en natuurlijk in flinke vaart weer terug naar het vlot. Phoe het wachten in de regen en wind was wel even spannend, stoere boten om ons heen. D4* is een hoofdnummer daar, dus een flink aantal aanwezig. Jasjes uit en daar was dan eindelijk de start. Met Alex als enthousiaste stuur gingen Machteld, Lianne, Angela en Renee flink aan de slag. Het regende al iets minder en we trapten stevig door. Met aanmoedigingen vanaf de kant en op de brug van onze coach en toeschouwers, hebben we de perfecte lijn geroeid, met dank aan de stuurinstructies van Birthe.

dames dubbelvier_2

Uitgeblust aan de finisch en blij dat het niet nog harder is gaan regenen. Dat hebben we gevierd met cava en chocoladetaart.

dames dubbelvier_3
Trots op onszelf dat we voor het eerst een wedstrijd in een gladde dubbelvier hebben gedaan en dat we met zo’n groot team de hele zomer hard hebben getraind en niet zijn vergeten om het ook gezellig te hebben. Dank aan iedereen die er voor ons was om te trainen: Tjalle, Margreet en Connie, de dames en heren die hebben meegetraind, uitgevallen door blessure of al aan het klaarstomen voor de volgende keer. Want die komt er zeker.

De Linge, we zijn er dan weer bij en gaan met nog een grotere groep de uitdaging aan. Tot die tijd weer lekker stevig roeien op onze eigen Vecht, op de ergo in het mooie Botenhuys en als het ff kan, weer met een heerlijk zonnetje erbij.

Kijk voor meer foto's in het fotoboek.

Geroeide tijd over 5 km:
Dames 4*:  24:23.3 minuten, 7e van de 7 dubbelvieren
Niels in de skiff:  23:01.5 minuten, 8e van de 17 skiffeurs
Zie voor meer uitslagen deze link.


 
 

Contact

NRV Het Galjoen KNRB     Statuten
Straatweg 60 Privacy statement     Huishoudelijk reglement
3621BR Breukelen Weerplaza     Handboek De Galjoener
Postbus 130     Afroeicriteria en zelfcheck
3620AC Breukelen     Vertrouwenscontactpersoon
      EHBO en hulp in noodgevallen