En zo vierden we met een waterconcert het 15e lustrum

Geplaatst op 21-06-2022  -  Categorie: Activiteit  -  Auteur: Guus Loomans

We vierden het 15e lustrum van Het Galjoen met een waterconcert op vrijdag 17 juni 2022.

Onder de Galjoenvlag, bij ons monumentaal Botenhuys, liggen naast het vlot - bij mijn weten - voor het eerst diverse sloepen zonder enige spierkracht, met namen als: Teaser, Riant en Infinitea. Maar het voelt toch anders dan de mooie historische namen van onze roeivloot, zoals Lucretia Boudaen, Adriana Huydecoper, Constantia Hop, Lily Snouckaert en Jeanette Cockuyt. Hoewel Kathelijne van Otterloo ook een prachtnaam zou zijn voor een C4 ‘kwartet’, gaat het vanavond om een muzikaal samenzijn.

WaterconcertFotograaf: Frank van Berge Henegouwen

Saxofonist en zangeres ‘Christine Windmeijer’ opent deze avond met enkele Italiaanse klassiekers alsmede ‘For me… Formidable’ van Charles Aznavour en ‘Thats Life’ van Frank Sinatra en zij laat alle boten en Galjoeners meewiegen met haar saxsolo’s en unieke stem. Na de pauze houdt de hoofdact, ‘Het Kathelijne van Otterloo Kwartet’ zich prachtig staande op ons drijvend vlot met prachtige jazz- en popnummers van ondermeer Bill Withers. Zij wordt daarbij ondersteund met solo’s van Wolf Martini op gitaar en het kwartet wordt aangevuld met Arno van Nieuwenhuize, drums, en Bas van Otterloo, bassist. Het kwartet kan op veel sympathie rekenen.

waterconcert-2022-8Fotograaf: Frank van Berge Henegouwen

Jazz zangeres Katelijne van Otterloo vult de Vecht met haar mooie en improviserende stem. De hele avond deint de muziek met de golven op de verbindende Vecht mee. Of is het onze schoone Vecht die met de golven beeldend meezingt? Maar dan uit het niets duikt ons eigen Galjoen lustrumkoor uit het duister op en brengt zij licht in ons ‘lustrumjaar’. Zoveel talent waar we al die jaren onwetend mee geroeid hebben, het is geweldig dat het nu naar boven komt, op een van de warmste avonden in de Stichtse Vecht. En warm was het omdat we elkaar toezingen op prachtige teksten van Annelize Roosjen, op de melodie van onder andere ‘Those were the days my friend’ en ‘Aan die fijne Vechtse roeiclub’, en samen exact gelijk hulde brengen aan onze 75-jarige vereniging. Een groot applaus voor de musici en organisatie volgt.

We vieren de rijkdom van het roeien in vereniging en dit lustrum laat zien dat het verenigingsleven in Stichtse Vecht leeft en van groot belang is. In elk geval genieten we ook deze avond weer van het prachtige werk van de lustrumcommissie die geheel volgens het handboek 'De Galjoener' zorgdraagt voor een veilige en ordentelijke avond. En zo blijven de drankjes keurig binnenboord en schommelen de leden de avond uit.

Lange Halen, Guus Loomans

Meer foto's in het fotoboek.


 
 

NRV Het Galjoen KNRB Privacy statement
Straatweg 60 Weerplaza
3621BR Breukelen
Postbus 130
3620AC Breukelen