Head of the Vecht 2023

Geplaatst op 27-03-2023  -  Categorie: Activiteit  -  Auteur: Esther

Head of the Vecht 2023

Al weken gonsde het over 'The Head' binnen het Galjoen en er heerste een competitieve sfeer. Er werd hard geoefend, racetactieken werden besproken en de ergometers draaiden overuren. Maar liefst tien teams hadden zich opgegeven. Zaterdagavond werden de wekkers driedubbel gecheckt ivm de zomertijd en hoopten we dat ´zomertijd´ ook ´zomerweer´ zou betekenen.

Zondagmorgen was de wedstrijdspanning al vroeg voelbaar op het vlot. De rugnummers werden opgespeld, de boten te water gelaten en er werd fanatiek warm geroeid tot aan de koepel van Catelijne alwaar de strijd zou starten. In de eerste heat achtervolgden zes teams elkaar, waarbij de Hofman met de heren van Natuurlijk Verfijnd andere boten wist in te halen net als de Ida-dames in de..... Sara.  Ook in de tweede heat was de Sara met de Chocoschuitjes sneller dan de Ida. Zij wisten zelfs de Heren aan de Vecht in te halen! 

Onder luid gejuich van de toeschouwers werden de boten binnengehaald op het vlot. Al napratend over de neergezette prestaties, genoot iedereen van verse koffie en al de meegebrachte lekkernijen.

Bij de prijsuitreiking kon Margot de heren van Natuurlijk Verfijnd feliciteren met hun recordtijd, zij wisten als enige een tijd onder de 15 minuten neer te zetten! De intensieve trainingen van Jan Willem werpen nu al vruchten af. Dat gaat nog wat beloven! 

Het was een sportieve actieve en verbindende ochtend en smaakt naar meer: een nieuwe tradite zou zo maar eens geboren kunnen zijn!

 

Voor een impressie: Foto-impressie

 

 


 
 

NRV Het Galjoen KNRB Privacy statement
Straatweg 60 Weerplaza
3621BR Breukelen
Postbus 130
3620AC Breukelen