Lustrumjaar feestelijk van start

Geplaatst op 28-11-2021  -  Categorie: Activiteit  -  Auteur: Anouschka Wodrada

kick-off-lustrum-2021 Meer foto's vind je in het fotoboek op deze website.

Zaterdag 20 november is het lustrumjaar van start gegaan met een roei- en fietstocht richting Loenen. Wat een aftrap met een groot feest had moeten worden, is vanwege de coronarestricties door de actieve lustrumcommissie aangepast naar een wat soberder festijn. Om 14.00 uur werden de leden verwelkomd in het Botenhuys. Na het openingswoord van voorzitter Hans de Ridder en het hijsen van de lustrumvlag door erelid Wim van den Hoven werden de leden ingedeeld in teams, waarvan een deel ging fietsen en een deel ging roeien naar Loenen.

Alle leden kregen een puzzel mee, waarbij zoveel mogelijk juiste antwoorden moesten worden aangekruist bij de vragen over de vele buitenplaatsen langs de Vecht, haar prominente inwoners en haar historie. Wie al langer inwoner is van de gemeente Stichtse Vecht, en zeker degenen die al jaren meedoen met de vele tochten en evenementen van het Galjoen, kennen inmiddels de verhalen over de dienstmeisjes die water moesten halen, over kasteel Gunterstein, Johan van Oldenbarnevelt, Kees de Tippelaar en de Breukelse Brug die door midden brak omdat er een mug op zat, zoals je kunt lezen in het gedicht van Annie M.G. Scmidt. Zo fietsten en roeiden de leden verder naar de woonboerderij van één van onze leden in Loenen. Daar kon iedereen bijkomen met een kop soep en een worstenbroodje en daar wisselden de fietsers en de roeiers elkaar af, waarna er ijverig verder werd gepuzzeld op de terugweg richting het Botenhuys.

Het miezerde een beetje en het werd snel donker, maar de roeiboten werden goed verlicht door fietslampjes. Menigeen uit Breukelen heeft vandaag een bonte stoet fietsers en roeiers langs de Vecht zien trekken met gekke hoeden en mutsen op. Terug in het met lampjes verlichte Botenhuys was er een warm welkom met een glas heerlijke warme appelpunch en muziek. Er was een prijsuitreiking van de puzzeltocht maar er was ook een prijs voor de gekste hoed! Het was een zeer geslaagde dag van en door sportieve en actieve leden.

Aankomend jaar staan er nog meer evenementen op het programma zoals een “Word wakker tocht”, een rowing dinner, een waterconcert en een kampeerweekend. Volgend jaar november wordt het lustrumjaar afgesloten met een Grande Finale!


 
 

NRV Het Galjoen KNRB Privacy statement
Straatweg 60 Weerplaza
3621BR Breukelen
Postbus 130
3620AC Breukelen