Rowing dinner zonovergoten

Geplaatst op 16-05-2022  -  Categorie: Activiteit  -  Auteur: Hanny en Jantien

Alle ingrediënten waren aanwezig voor een zeer aangenaam culinair avontuur op de Vecht: prachtig weer, opgetogen roeiers en een tot in de puntjes voorbereide organisatie. Een aantal dames verscheen zelfs in uitgaanskleding op het vlot.

rowing-dinner-03
De belangstelling voor dit evenement was enorm, binnen no time was de inschrijving vol en konden er maar liefst 8 boten in 5 teams vertrekken naar de verschillende gastheren en gastvrouwen die hun prachtige onderkomens aan de Vecht beschikbaar stelden voor deze gelegenheid. De lustrumcommissie kijkt met veel plezier terug op dit evenement en hoopt dat dit een voorbode is van nog een aantal geslaagde lustrum activiteiten in dit lustrumjaar!

Het eerstvolgende evenement is het Waterconcert op 17 juni. We vinden het heel leuk als je komt en je partner of een introducé is ook van harte welkom om te genieten van heerlijke muziek vanuit je eigen sloep of bij een ander in het bootje. Schrijf je snel in via de activiteitenlijst op de website of in Cappie en wacht niet te lang want het aantal plaatsen is gelimiteerd.

Van Jantien uit ploeg C kregen wij een kleurrijk verslag dat we graag delen omdat dit een mooi overzicht geeft van de geslaagde avond.

De lustrumcommissie

Hier volgt het verslag van ploeg C:
Ploeg C legde voor het voorgerecht aan naast de theekoepel alwaar het ontvangstcomité het voorgerecht opdiende, dat door de Bourgondiër gecatered was, net als de andere gangen van het diner. Het was heerlijk! Nadat wij als bonus het koepelgebouw van boven tot onder hadden mogen verkennen, maakten wij ons op voor de volgende etappe.

Binnen enkele slagen was ploeg C ter plekke. Alweer stond er een hulpvaardige Galjoener klaar om het aanleggen te begeleiden. In een lommerrijke tuin stond de tafel voor ons gedekt. Onder het genot van wijn en water werd er geanimeerd gesproken over duurzame energie. Het huis bleek verwarmd te worden door de Vecht via een door de heer des huizes zelfgebouwde installatie. Ook het hoofdgerecht lieten wij ons goed smaken. Er was saltimboca van kip of gevulde aubergine met aardappelgratin en gegrilde groenten.

Inmiddels was het rustiger op de Vecht en in het mooie lage licht roeiden wij naar een piepklein vierkant vlotje dat vervaarlijk schommelde. Door onze behendige gastvrouw werden wij één voor één van boord gehaald. Ons nagerecht bleken wij in een voormalige bakkerij gereserveerd te krijgen: een heerlijk toetje van merengue met frambozen en bramen. Ook aan deze gastvrije tafel hadden wij best de hele avond kunnen blijven.

We lagen ongetwijfeld al iets dieper tijdens onze laatste etappe. Terug op het vlot wachtte ons ook nog thee of koffie met koekjes en bonbons. Daar konden we onze vaste ploeggenoten vertellen over alle leuke nieuwe kennismakingen. Namens ploeg C: heel hartelijk dank aan alle organiserende Galjoeners!

Kijk voor meer foto's in het fotoboek.


 
 

NRV Het Galjoen KNRB Privacy statement
Straatweg 60 Weerplaza
3621BR Breukelen
Postbus 130
3620AC Breukelen