Nieuwsberichten
Wil je een nieuwsbericht plaatsen, stuur dan een e-mail met de tekst en bij voorkeur met beeldmateriaal naar eitcader.[antispam].@hetgaljoen.com.

_____________________________________________________

Save the best for last!

Geplaatst op 25-11-2022  -  Categorie: Activiteit  -  Auteur: Linda de Graaf

lustrumfeest-2022

De Grande Finale was een waardig sluitstuk van het jubileumjaar, 75 jaar Galjoen. Het was die dag koud maar zonnig en alles bij elkaar was het hartverwarmend.

Het begon met een enorme opkomst bij de reünie van oud-bestuursleden in het Botenhuys.
Maar liefst 51 oude bestuursleden, waarvan er zelfs sommigen al in de zestiger jaren in het bestuur zaten ontmoetten elkaar in het Botenhuys. De toercommissie had voor heerlijke hapjes gezorgd en, samen met de lustrumcommissie, Het Botenhuys enorm uitbundig versierd. Er werden mooie herinneringen opgehaald. Een groot gedeelte van deze oud bestuursleden ging na afloop gezellig mee naar Kasteel Nyenrode voor de lezingen. Iedereen werd van harte welkom geheten in de vestibule met een hapje en een drankje.

Na het drankje ging we naar de Wapenzaal voor de lezing met een vrolijke noot. Verhalen werden verteld, maar vooral werden de mores en tradities van de vereniging nog eens helder voor de geest gehaald. Hans de Ridder, voorzitter mocht het spits afbijten en het was erg leuk dat hij begon met de lustrumcommissie in het zonnetje te zetten en te onderscheiden met een prachtige gele bloemcorsage. Fred Vlotman wist haarfijn uit te leggen wat de overeenkomst was tussen de bourgondische feesten in het teken van de heilige Anna en onze feesten. Je merkte dat Fred een volleerd professor van Nyenrode is gebleven en de hele zaal kon boeien. Dat kon ook Tijmen Koelewijn die met het vinnetje als rode draad, de liefde voor de vereniging en het roeien uitdrukte. Daarnaast een belangrijke inkijk in de mores en tradities, een traditie is pas een traditie als wij het een traditie noemen. De volgende spreker ging hier naadloos op door, want dat is tenslotte de zelfbenoemde voorzitter protocol, Mark Straathof. Hoewel hij vol trots vertelde dat hij thuis een boot aan de muur had hangen, raadde hij het ten zeerste af hier een traditie van te maken. Als klapstuk kwamen Eppo Boot en Alexander Reeders op het podium die vol humor het ontstaan van het door hen gecomponeerde Galjoenlied toelichtten. Na de lezingen en speeches in de Wapenzaal gingen 30 oud (student) bestuursleden hun Galjoenverhalen verder ophalen tijdens het diner bij het Thaise restaurant Same Same en schoven daarna nog aan op het feest op het kasteel. De lezing werd afgesloten door met z’n allen Het Galjoenlied uit volle borst mee te zingen.

Daarna ging iedereen naar beneden om te genieten van een overheerlijk walking dinner en kon er bijgepraat worden. Ondertussen kon men per commissie of roeiteam naar de Blauwe Kamer om een feestelijke groepsfoto te maken. Om 21 uur begon de fantastische band Groove United. Een negenkoppige band die oude hits ten gehore bracht en alle heupen deden wiegen en voor een feestelijke sfeer zorgen. Wat werd er gedanst en geswingd! Er zullen heel wat mensen met pijnlijke voeten van het dansen naar huis zijn gekeerd.

Na een lange tijd van voorbereiden, plannen en organiseren hebben we enorm genoten van dit grandioze feest. Het was een fantastische en memorabele avond!
Lange halen en feestelijke groeten,

De Lustrumcommissie
Nadette, Mariëtte, Mirjam, Margot, Rita, Andrea, Hanny, Yvonne en Linda


 
 

Contact

NRV Het Galjoen KNRB     Statuten
Straatweg 60 Privacy statement     Huishoudelijk reglement
3621BR Breukelen Weerplaza     Handboek De Galjoener
Postbus 130     Afroeicriteria en zelfcheck
3620AC Breukelen     Vertrouwenscontactpersoon
      EHBO en hulp in noodgevallen