Over tegenwind, tochtige koeien, een roeiende boerin en kaas uit het vuistje

Geplaatst op 04-09-2021  -  Categorie: Toertocht  -  Auteur: Annemiek Rademakers

Toertocht kaasboerderij

De aanmeldingen zijn binnen, de boten zijn gevuld…

Zo kondigde de activiteitencommissie het programma aan voor het verenigingsuitje op 28 augustus, als voorproefje naar de festiviteiten in ons lustrumjaar. Roeien naar Vreeland en een bezoek aan een kaasboerderij. Véél versnaperingen in het vooruitzicht…

We hadden er zin in en de stemming zat er al direct goed in. Zowel bij de roeiers alsook bij de fietsers die de boten aanmoedigden vanaf de kant. Ondanks een straf tegenwindje maar met een lekker zonnetje was het een fluitje van ’n cent voor dit cluppie getrainde, sportieve leden.

In Vreeland stond een kordate en trotse boerin ons al op te wachten om ons rond te leiden over haar bedrijf, de stallen te tonen en haar bezigheid in het bedrijf “de kaasmakerij’’ te demonstreren. Ze vuurde haar vragen op ons af om onze agrarische kennis te toetsen. Het leek even op ‘’wie is de wijste mens’’.. wij dus niet. Het was amusant en interessant, over het stikstof quotum hebben we het niet gehad.. Tot slot kregen we allerlei soorten kaas te proeven uit haar eigen makerij, we genoten. Bij vertrek vertelde ze dat ze ook al een aantal jaren "roeide’’ in Weesp.

De terugtocht was een makkie en daagde ons uit om te sparren. Op het vlot stond de borrel klaar waarbij de verschillende kokkies zich van hun beste kant lieten zien. Een heerlijke en gezellige afsluiting van een sportieve dag.
Heel veel lof aan de activiteitencommissie voor haar inspanningen en organisatie. Een rood /gele poncho kregen Linda, Margot, Mariëtte en Yvonne van het bestuur als dank.

Ik hoop dat de overige 130 leden het komende lustrumjaar zich ook gaan inschrijven bij de feestelijkheden die georganiseerd gaan worden. ‘’Weet nu wat je misloopt ‘’.

Annemiek


 
 

NRV Het Galjoen KNRB Privacy statement
Straatweg 60 Weerplaza
3621BR Breukelen
Postbus 130
3620AC Breukelen