Water, Wind and Fire

Geplaatst op 27-06-2022  -  Categorie: Wedstrijd  -  Auteur: Annemiek Rademakers

Dat is voor mij een goede omschrijving van het gebeuren tijdens de Midzomer Vechtrace. Zaterdag 19 juni was het zover. Een wedstrijd van 5 km op de Vecht met de start ten zuiden van Weesp. We hadden ons er goed op voorbereid, vanaf januari stevig getraind 1 á 2 keer per week met ons clubje van 7: Margot, Catelijne, Mia, Saskia W., Birthe, Iep en Annemiek (stuur). Bovendien door Jan Willem met ijzeren discipline gecoacht en in de laatste weken werden we een echte wedstrijdploeg.

We waren er klaar voor die zaterdag; helaas moest er geloot worden. Catelijne viel buiten de boot en Margot was op reis. Natuurlijk waren we allemaal wat gespannen. Dankzij de voortreffelijke hulp van Jan Hendrik en Piet, de man van Birthe, en de botenwagen van Vada kon de Ida getransporteerd worden naar Weesp. Aldaar ruim op tijd opgeriggerd en te water konden we oproeien naar de start. De weersverwachtingen waren niet al te gunstig, temperatuur tegen de 30 graden en een forse wind uit het noorden. Naar de start, in een veld van 30 boten met 8 dames dubbelvieren. De temperatuur viel gelukkig mee. Door de vele bochten in de Vecht, pakte de wind de boot van alle kanten, onrustig water, veel pleziervaart uit alle richtingen.

vechtrace-05

Klaarliggen voor de voorstart, op naar de start.“Galjoen ben je er klaar voor.. AF!" en daar gingen we. Alert op het veld, met het vuur in de benen van onze ploeg roeiden we die 5 km. We werden door één boot uit onze klasse ingehaald, maar wisten zelf drie boten te passeren. Oppassen voor het gekrioel van roeiboten en motorboten om ons heen, aangemoedigd door Jan Hendrik, Piet, Rien en Jacqueline aan de kant. Zij schreeuwden nog wat aanwijzingen voor de stuur, die de ploeg aanspoorde en aanmoedigde. 1, 2, 3, 4, 5 km, met flinke mooie en regelmatige halen bereikten we de finish bij de roeivereniging in Weesp.

vechtrace-08

We hebben een mooie prestatie geleverd. De uitslag was verrassend, we werden 4de in ons veld, de gemiddelde leeftijd in de boten van onze concurrenten lag onder die van ons. We kunnen tevreden zijn met dit mooie resultaat, en zijn er trots op dat we meededen.

Het smaakt naar meer!

Kijk voor de foto's in het fotoboek


 
 

NRV Het Galjoen KNRB Privacy statement
Straatweg 60 Weerplaza
3621BR Breukelen
Postbus 130
3620AC Breukelen