Gezellige snerttocht bij Willem III in Amsterdam

Geplaatst op 21-11-2021  -  Categorie: Toertocht  -  Auteur: Anouschka Wodrada

snerttocht-2021

Op 13 november 2021 was het zover, de snerttocht met een opkomst van ruim 80 roeiers, verdeeld over 21 boten. Zo leuk dat er zoveel enthousiasme was. Er waren teams uit Rotterdam (De Maas), Huizen, Eindhoven (Beatrix) en Den Bosch en natuurlijk ook teams van Willem III zelf. Het Galjoen had drie boten vol. Catelijne had hiervoor wederom het voortouw genomen en met z'n allen zijn wij vanaf de parkeerplaats bij Nyenrode in een paar auto’s naar Amsterdam vertrokken.

Om 15.00 uur ontvangst in de Sociëteit op de 1e verdieping.
Registratie ging met het coronatoegangsbewijs, waarna je een polsbandje kreeg zodat je kon laten zien dat je gecheckt was. De organisatie door Willem III was weer fantastisch. Helaas moesten op het laatste moment door de coronamaatregelen wat zaken worden aangepast en moesten sommige deelnemers zich afmelden vanwege klachten. Wat een geregel om dan weer tot een juiste indeling te komen! Knap hoor, een fantastische organisatie. Van tevoren was duidelijk aangegeven waar je boot lag en we werden het water op geholpen.

Om 16.00 uur gingen we van start met de tocht van zo’n 16 km.
De route liep ten oosten en westen van de Amstel, waarvan een stuk door de grachten in het centrum van Amsterdam. Bekijk de route met https://www.afstandmeten.nl/index.php?id=2764625&key=MROeiY9nPaNPg

We roeien over de Amstel, varen achter Blijdorp langs, langs Nemo, scherpe bocht naar links, door de grachten, voorbij de Stopera, bakboord uit wederom de Amstel op. Als je nog niet te moe bent van het roeien in zo’n zware wherry en niet volledig achterop bent geraakt, ga je na een tijdje weer stuurboord uit de Keizersgracht op. Het is wel oppassen met al die rondvaartboten en er moet daar vaker gehouden worden. Je stuurkunsten en kennis van de commando's worden op de proef gesteld. Inmiddels is het pikdonker en de lichtjes doen hun werk. Menig boot en roeier is “verlicht” met kerstverlichting en fietslampjes, maar toch zien sommigen hun voorgangers, die even moesten wisselen of een kopje thee wilden drinken, niet liggen. Er moet dan toch even luid gejoehoed worden. Het lijkt best lang 16 km, maar de tocht is heel goed te doen, ook voor de niet zo ervaren of ongetrainde roeiers. Het was heerlijk zwoel weer en bijna windstil. Het weer werkte erg goed mee. 

Rond 18.00 uur waren we weer terug bij  Willem III.
Even de boten opruimen. Omkleden of niet en daarna heerlijke zelfgemaakte snert aan tafel in de Sociëteit.  Er was tevens een Vega variant. Elke boot had een aparte tafel en we moesten blijven zitten.  Het Galjoen zat met haar deelnemers gezellig aan een lange tafel.

Om 19.50 moesten we helaas van tafel af. Het was namelijk deze zaterdag de eerste dag dat de verscherpte maatregelen van kracht werden en Willem III moest om 20.00 haar deuren sluiten. Het was een zeer geslaagde namiddag en avond met heerlijke soep en wij gingen dan ook zonder gemor en voldaan terug naar huis.


 
 

NRV Het Galjoen KNRB Privacy statement
Straatweg 60 Weerplaza
3621BR Breukelen
Postbus 130
3620AC Breukelen