Word wakker tocht groot succes

Geplaatst op 06-04-2022  -  Categorie: Toertocht  -  Auteur: Renee Kooger

Voor de Word wakker tocht had de activiteitencommissie de mooiste dag van maart uitgekozen. Het was om 10.00 uur al prachtig, zonovergoten weer en het werd gedurende de dag alleen maar beter. De commissie had alles onder controle, dus mijn bijdrage bestond uit de vermoeiende taak om samen met Iris een uurtje in de zon te zitten en te dienen als ontvangstcomité. Ik vond het al heel leuk om een aantal leden te ontmoeten die ik nog nooit eerder had gezien (nou is dat voor mij als relatief nieuw lid niet echt opmerkelijk, maar toch). Iemand zei bij aankomst al direct dat het eigenlijk wat hard waaide voor roeien. Ik keek uit over een spiegelgladde Vecht en vroeg me af waar hij het in vredesnaam over had. Pas later zou ik deze opmerking in perspectief kunnen plaatsen.

foto-20

Er was veel animo voor de tocht, we hadden uiteindelijk vijf of zes volle boten. Eerst gingen we door een zelfbedieningssluis, wat al een ervaring op zich was. We liepen een beetje achter op de rest en hadden iemand die vanaf de kant ons hielp met de sluis. Ik kon niet echt zien wat er gebeurde, het leek vooral op veel heen en weer lopen en commentaar geven.

foto-54

Na de sluis begon de echte tocht, wat een feest! Ik had veel respect voor onze sturen, we voeren door behoorlijke nauwe waterweggetjes met veel bochten en bruggetjes. Ik raakte mijn oriëntatiegevoel volledig kwijt (gebeurt vrij snel) en genoot gewoon heel erg van de omgeving, de zon, het water, de mensen in de boot, het was gewoon allemaal top. Af en toe was er een soort doorgang die naar de Loosdrechtse Plassen leidde. Wat een verschil als je daar langs kwam! Ineens waren er golven en blies de wind ons een beetje op zij. Heel leuk.

Er was wat discussie in de boot of we over de plassen of met een soort omweg naar de lunchplek (de naam hiervan is me even ontschoten, zoiets als Henks Hoekje, of Berts broodpaleis, maar dan iets anders) zouden gaan. Er werd ook nog even gebeld naar mensen die daar al met de auto naartoe waren gegaan hoe de andere boten dat hadden gedaan. 'Er is nog geen boot aangekomen', begrepen wij. 'Waarschijnlijk zijn ze allemaal verdronken'. Met deze opbeurende mededeling in ons achterhoofd werd er gekozen voor de omweg. Uiteindelijk was onze bestemming in zicht! Alleen gescheiden nog van een stukje plas. We moesten er toch doorheen. Het waaide, en er waren golven! Ik vond het machtig mooi, maar dat scheelt ook als je alleen maar hoeft te volgen. Ik had ook blind vertrouwen in de rest van mijn boot.

foto-60

Bij lunchplek prima gegeten, met gemengde gevoelens een lied gezongen en toen weer terug gegaan. We kozen nu voor een iets langer stukje over de plassen wat echt fantastisch was, vond ik. Op de terugweg heb ik de sluis bediend. Ik kwam er toen achter dat ik niet wist hoe een sluis werkt, dus het duurde even. Ik kreeg veel gevraagd en ongevraagd advies. Het was heel apart om zo al de bootjes onder mij in de sluis te zien liggen. Het paste allemaal net, maar ik hoorde hier en daar wat irritaties opborrelen. Uiteindelijk was iedereen erdoor en hebben we onze tocht afgerond. Voor mij was het de beste roei-ervaring tot dan toe.

In het fotoboek vind je nog meer foto's.


 
 

NRV Het Galjoen KNRB Privacy statement
Straatweg 60 Weerplaza
3621BR Breukelen
Postbus 130
3620AC Breukelen